Aktualno

Za koga se čuva remiza?

Remiza

Ministarstvo financija nedavno je odbilo dati pristanak za prodaju remize Odvjetničkom uredu Antuna Mihočevića koji je na svibanjskoj javnoj dražbi poslao pismo namjere za kupnju po početnoj cijeni od 40 milijuna kuna.

Na toj se dražbi remiza, koja se nalazi u stečajnoj masi GP-a Dubrovnik, prodavala za 50 milijuna kuna. Ministarstvo financija koje je, uz RBA,  razlučni vjerovnik na toj nekretnini, odbilo je tu ponudu ocijenivši je preniskom te je dalo preporuku da se prodaja nastavi putem nove javne dražbe.

Ona bi se trebala održati 4. rujna. No, na njoj remiza će se prodavati  za  40 milijuna kuna, po cijeni protiv koje je bilo upravo Ministarstvo financija.

JEDNI PO ZAKONU, DRUGI NE

Da su kojim slučajem oba vjerovnika, i Ministarstvo financija i RBA, pristali da se remiza proda za 40 milijuna kuna Odvjetničkom uredu Mihočevič, ugovor o kupoprodaji bio bi sklopljen neposrednom nagodbom.

No, upravo takav način vođenja stečajnog postupka neki su odvjetnici ocijenili nezakonitima. No, da je to uistinu tako onda bi i kupnja GP-ovog zemljišta u Komolcu od strane Vodovoda za izgradnju pročiščivača bila nezakonita.

Podsjetimo, dubrovački Vodovod je upravo dostavljanjem pisma namjere na javnoj dražbi zatražio kupnju zemljišta za gradnju pročiščivača.

Što je o Mihočevićevoj ponudi reklo Ministarstvo financija te kako na to gleda pravni zastupnik radnika GP-a pročitajte u novom broju tjednika duList koji je od jutros u prodaji.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist