Aktualno

Za kakanje bez vrećice – tisuću kuna!

Za kakanje bez vrećice - tisuću kuna!

U skladu s odlukom komunalnog reda neodgovorni vlasnici pasa kažnjavat će se kaznom od 600 do 1000 kuna. Iako ta odluka postoji odavno, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž istaknuo je kako prije nije bilo potrebe za njezinim provođenjem a kako su u zadnje vrijeme,

potaknuti sve češćim upitima građana, odlučili početi provoditi kažnjavanje neodgovornih vlasnika pasa.

– Kažnjavat ćemo vlasnike koji svoje pse šetaju i puštaju po sportskim terenima, dvorištima škola i vrtića, dječjih igrališta, travnjacima, cvjetnjacima, kupalištima i svim drugim javnim površinama gdje je ugroženo zdravlje ljudi i gdje su ugroženi higijenski uvjeti –  istaknuli su Raguž i Ivica Cumeljan, zamjenik voditelja komunalnih redara.

Dodali su također kako vlasnici pri šetnji svojih pasa moraju imati adekvatnu opremu kako bi pokupili odnonosno očistili sve ono što njihov pas onečisti. Od ponedjeljka, 7. listopada krenuti će se i s novčanim kaznama.

Komunalno redarstvo može postupiti samo kad identificira vlasnika. Ako pronađemo psa bez vlasnika on se tretira kao lutalica. Međutim, u suiradnji s Društvom za zaštitu životinja koji pogledaju čip pasa ali i građana koji često znaju čiji je pas i tko ga je pustio vjerujem da ćemo, ako pas ima vlasnika, vrlo brzo ustanoviti o kome se radi i primjereno ga novčano kazniti – objasnio je Cumeljan.

Inače, ova gradska odredba na snazi je već duže vrijeme, no eto tek sad su je odlučili početi provoditi. Što se čekalo do sad, ne zna se…
 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist