Hrvatska

Za izdavanje žurne putovnice više nije potrebno ići u Zagreb

Svi oni kojima žurno treba putovnica više neće morati zbog tog ići u Zagreb, već zahtjev za žurnim izdavanjem mogu podnijeti u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji.

Tiče se to svih onih kojima putovnica ne treba u roku 48 sati, ali im je potrebna u idućih nekoliko dana. Rok izrade je tri dana, a novu se putovnicu ćete podići na istom mjestu gdje ste predali i zahtjev.

Sve to posljedica je donesenog Pravilnika o dopunama Pravilnika o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te način dostave i preuzimanja izrađenih putovnica i Pravilnika o izmjeni Pravilnika o utvrđivanju cijene putovnice i putnog lista.

Inače, cijena žurnih putovnica bit će 685 kuna, od čega 465 kuna otpada na obrazac za putovnice, a 220 kuna za upravne pristojbe, s tim da se 200 kuna uplaćuje posebnom uplatnicom ili putem Internet bankarstva, a 20 kuna u državnim biljezima.

Pročitajte još

Aladrović: Moguće spajanje ministarstva rada i ministarstva socijalne politike

Dulist

Vlada otpisuje najamninu za stanove i poslovne prostore u državnom vlasništvu

Dulist

Od sada zahtjev za ostvarivanje doplatka za djecu možete predati online

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija