Hrvatska

Za izdavanje žurne putovnice više nije potrebno ići u Zagreb

Svi oni kojima žurno treba putovnica više neće morati zbog tog ići u Zagreb, već zahtjev za žurnim izdavanjem mogu podnijeti u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji.

Tiče se to svih onih kojima putovnica ne treba u roku 48 sati, ali im je potrebna u idućih nekoliko dana. Rok izrade je tri dana, a novu se putovnicu ćete podići na istom mjestu gdje ste predali i zahtjev.

Sve to posljedica je donesenog Pravilnika o dopunama Pravilnika o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te način dostave i preuzimanja izrađenih putovnica i Pravilnika o izmjeni Pravilnika o utvrđivanju cijene putovnice i putnog lista.

Inače, cijena žurnih putovnica bit će 685 kuna, od čega 465 kuna otpada na obrazac za putovnice, a 220 kuna za upravne pristojbe, s tim da se 200 kuna uplaćuje posebnom uplatnicom ili putem Internet bankarstva, a 20 kuna u državnim biljezima.

Pročitajte još

Evo koliko je prosvjetara danas bilo u štrajku

Dulist

POTVRĐENI PRVI SLUČAJEVI Gripa je stigla u Hrvatsku

Dulist

Raste minimalac za obavljanje studentskih poslova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija