Grad

Za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića 70 posto bespovratnih sredstava

Za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića 70 posto bespovratnih sredstava

Za projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Ivana Gundulića, koji je u fazi izvođenja, Grad Dubrovniku odobrena su bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do najviše 2.392,953,36 kuna iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Sredstva iz državnog proračuna dodjeljuju se radi sufinanciranja dijela sredstava Grada Dubrovnika koja je dužan osigurati iz vlastitih sredstva u provedbi ovog EU projekta.

Naime, Grad Dubrovnik je EU projekt energetske obnove OŠ Ivana Gundulića prijavio na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu od 27. lipnja 2019. godine. Utvrđeno je da ukupni prihvatljivi troškovi EU projekta koje je Grad Dubrovnik dužan osigurati iz vlastitih izvora iznose 4.785906,71 kunu te je slijedom toga Ministarstvo donijelo Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava u maksimalno dopuštenom iznosu od 50 posto ukupnog vlastitog učešća Korisnika, a što iznosi najviše 2.392.953,46 kuna.

Projekt energetske obnove OŠ Ivana Gundulića vrijedan je 7.872.327,15 kuna, a za isti je Grad Dubrovnik, podsjetimo, putem Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost još prošle godine osigurao bespovratna EU sredstva, dodijeljena u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, i to u iznosu 2.679.526,69 kuna, što predstavlja 36 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta koji iznose 7.465.433,40 kuna.

Ovom odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja, Grad Dubrovnik dodatno je smanjio sudjelovanje u projektu proračunskim sredstvima te sada udio sufinanciranja bespovratnim sredstvima iz EU fondova i nacionalnih izvora doseže 70 posto ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist