Zanimljivosti

Za bolnicu izdvojeno 95 tisuća kuna

Za bolnicu izdvojeno 95 tisuća kuna

Tijekom akcije "Dajmo Božiću lice dobrote" prikupljeno je 95 tisuća kuna za nabavku sondi za Odjel radiologije, koje su uručene ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik Branku Bazdanu na konferenciji za medije.

Osim novaca koje je prikupio jedan dubrovački medij, 71 tisuću kuna, Zračna luka Dubrovnik jedirektno na račun bolnice uplatila 24 tisuće kuna, pa je tako u akciji za nabavu sondi za površinsko i dubinsko snimanje ukupno skupljeno 95 tisuća.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su, osima župana Nikole Dobroslavića, ravnatelj Bazdan te zamjenik šefa Odjela radiologije Božo Ćurčija koji je kazao kako je u prošloj godini obavljeno oko deset tisuća ultrazvučnih pregleda. Najavljena je i cjelogodišnja akcija prikupljanja donacija za Odjel palijativne skrbi.

Radovi na Odjelu bi trebali biti završeni do polovice lipnja ove godine, a u Odjel se  kroz zajednički projekt Županije, Grada Dubrovnika, OB Dubrovnik, Biskupije dubrovačke i Zaklade Blaga djela, ulaže 10,5 milijuna kuna te su u suradnji s Medicinskim fakultetom u Zagrebu pokrenuti programi edukacije osoblja za Odjel.
 

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist