Politika

Za bolji život – za bolju Župu dubrovačku!

Za bolji život - za bolju Župu dubrovačku!

Želimir Čizmić kandidat je HSS-a za načelnika Općine Župa dubrovačka. O svojoj kandidaturi, životu u Župi i načinu rješavanja problema Čizmić govori za duList.

Što Vas razlikuje od ostalih kandidata?
– Kao prvo i osnovno radit ću bez plaće – volonterski. O svemu dobrome za Župu zajedno sa mnom će odlučivati i svi stanovnici Župe, ma kojoj političkoj opciji pripadali. Više nikada u Župi neće 'ćelija' odlučivati. Sve stranke i svi kandidati u ovoj kampanji samo obećavaju ono što i sami znaju da neće moći ostvariti. I sami su sigurni u činjenicu kako su ta obećanja samo lista pustih želja za naivne birače, koji im nažalost služe samo dok ne glasaju za njih.  E, ja nisam takav. Nisam političar i nikad neću ni biti pa makar i izgorio zbog toga, ono što sa mojim suradnicima obećam, to ću nastojati i izvršiti. Ako bude trebalo, iznajmit ću stan u Zagrebu i 'visiti' po ministarstvima samo da dobijem ono zbog čega sam došao.

Koje ćete stvari rješavati u Župi u svom mandatu?
– Kao prvo, u prvoj godini mandata ću omogućiti stanovnicima Župe uživanje u hostelsko -poslovnom centru na prostoru bivše Župke, kojega bivša vlast već desetak godina ne želi. Draže im je imati ispriku kako se ne može surađivati sa vlasnicima, nego da lijepo sjednu i razgovaraju sa istim za dobrobit Župe i njenih žitelja. E pa, ja ću sjesti i dogovoriti se. Ne znam tko ne bi želio pjacu, ribarnicu, dječju igraonicu, slobodan prolaz i niz drugih sadržaja koje ćemo zajedno osmisliti. Svjedoci smo da Župa svakim danom ima više žitelja i samim tim se stvara potreba za proširenjem kapaciteta u dječjem vrtiću. Tako ćemo proširiti kapacitet i obećavam da se više neće upisivati u vrtić po podobnostima nego isključivo po potrebi.
Sa većim brojem žitelja logično je da Župa mora imati i stalnu policijsku postaju. Što se više devastiranih hotela bude obnovilo to je ta potreba veća. Meni neće biti teško i zbog toga biti u Zagrebu. Prije rješenja policijske postaje, riješiti ćemo semafor u Srebrenom, pa makar i sa policajcem koji će regulirati promet kad je najveća gužva. Potrebu za staračkim domom, koji se obećava godinama, moramo riješiti i riješiti ćemo zajedničkim snagama svih nas koji smo potencijalni korisnici istog. Moram spomenuti i zadrugu. Župa je prije živjela od dobrog poslovanja poslovanja zadruge,što se sve nije otkupljivalo i plasiralo na razna tržišta, a sad se mlađi i ne sjećaju da je postojala. A postojala je i postojati će. Zainteresirat ćemo mještane da se vrate poljoprivredi i nastojati ćemo osigurati otkup. Samo se treba malo maknuti iz fotelja. Pošto sam bio i ostao sportaš nastojati ću da Župa dobije solidnog nogometnog trećeligaša. To nije teško napraviti, samo treba imati strpljenja i vjere u svoje mlade talente, a ne bacati novac na islužene igrače sa strane koji koče napredak mladih. Prije su na pripreme u Župu dolazile nogometne reprezentacije mnogih zemalja ne vidim razloga da i danas dođu.

Što je s revizijom poslovanja u Župi dubrovačkoj?
– Ako dobijem povjerenje birača, prvo što ću napraviti je financijska revizija poslovanja općine. Financijsko izvješće posljednjih deset godina, dobiveno od revizijske kuće bit će dostupno svakome ko to želi vidjeti. Također ću napraviti i reviziju radnih mjesta i onima koji ne rade dovoljno dobro ili nikako a primaju plaću za to lijepo ću se zahvaliti na suradnji i poželjeti im sreću negdje drugdje. Zato trebam i molim sve žitelje Župe koji žele bolju Župu da u što većem broju iziđu na izbore i glasaju za mene i HSS.

Koja je, po Vama, najvažnija stvar koja se pod hitno mora riješiti u Župi?
– Najvažnija stvar koja se mora prva rješavati je problem izgradnje Ivanice. Već jučer treba zajedno sa općinom Ravno sjesti i napraviti plan kanalizacije i odvodnih voda da se sutra ne bismo gušili u smradu njihovih septičkih jama. Gore se već planira izgradnja maloga grada,  a ako mi samo budemo to gledali a ne učestvovali u tome jao ga se nama.

Na koji način ćete u svom mandatu riješiti situaciju Kupara?
– Kao načelnik obećavam Župljanima da ću tražiti da se bivše vojno odmaralište Kupari dodijeli općini, da općina gospodari njime. Budite uvjereni kako će biti sposobna to i raditi, ukoliko prepoznate skrivene potencijale svega toga i glasate za nas!

Za kraj, što biste poručili Župljanima?
– Zaboljelo me je srce kad sam od nekolicine stanovnika Župe čuo da ih se zove na telefon i prijeti svim i svačim ako se ne glasa za HDZ. Ne dozvolite da vas zovu 'nužno zlo' ili još gore – 'stoka sitnog zuba'. Za sve probleme koji vas muče, ja ću dolaziti kod vas a ne vi u općinu. Glasujte za mene i listu HSS da zajedno izgradimo i živimo bolju ŽUPU. Za dosadašnju garnituru na vlasti, između Grada i Konavala ne postoji ništa! Zahvaljujući udruzi HRM, angažirat ću sve svoje prijateljske veze po svijetu i zemlji, kako bi Župa Dubrovačka dobila mjesto koje zaslužuje te da bude svakodnevno prisutna u medijima.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist