Aktualno

ZA 35 EURA U AMSTERDAM Stigla Transavia, a uskoro ćemo ‘drito’ čak i do Japana!

ZA 35 EURA U AMSTERDAM Stigla Transavia, a uskoro ćemo 'drito' čak i do Japana!

Povodom slijetanja prvog zrakoplova na redovitoj liniji između Dubrovnika i Amsterdama avioprijevoznika Transavie, u Zračnoj luci Dubrovnik održano je ugodno druženje i doček prvih gostiju koji su s oduševljenjem sletili u Konavle.

Uz ugodno druženje, zakusku i piće, gosti su pokazali oduševljenje dubrovačkim aerodromom, ali i time što ih je pri slijetanju dočekao neobičan pozdrav – onaj vodeni!

Naime, premda Croatia Airlines, Lufthansa i EasyJet već održavaju redovite operacije prema ovim destinacijama, otvaranje linija Transavia Airlines i Transavia France donijet će značajno povećanje prometa za Zračnu luku Dubrovnik, te bolju i intenzivniju povezanost Dubrovnika s tri vrlo značajne destinacije u Zapadnoj Europi – Amsterdan, Munich i Paris, a očekuje se da će ova dva prijevoznika zajedno ostvariti više od dvjesto letova.

– U svakom slučaju ovo je najbolji mogući događaj za Zračnu luku. Imamo još jednog avijacijskog partnera, chart operatera Transaviu, a sve redom su to važna odredišta i čvorišni aerodromi. Na zadovoljstvo svih nas utvrđujemo i ovim činom status Zračne luke s najvećim brojem odredišta u RH i najvećim brojem avijacijskih partnera. Na tome nećemo stati – kazao je Tolić, najavivši novi susret s medijima kroz dvadesetak dana.

-Naglasio bih to kako se ne otvaraju samo mogućnosti putovanja za naše goste, već se otvaraju i fantastične mogućnosti za lokalno stanovništvo. Čuli smo danas od predstavnika kako se već od 35 eura mogu kupiti karte za Amsterdam – istaknuo je Tolić sjajnu vijest.
Nakon njega medijima se obratio Frano Luetić, zamjenik direktora ZLD, a povodom Roots Conference, događaja koji se organizira svake godine na svjetskoj razini, ali i na razini Europe. ZL Dubrovnik nije bila na svjetskoj, već će nazočiti samo na europskom, u Krakowu.

– Već desetak godina sudjelujemo na tim konferencijama kojima je cilj sastanak između zrakoplovnik prijevoznika i zračnih luka. Uglavnom se očekuje oko 400 europskih zračnih luka, te više od 100 zrakoplovnih prijevoznika, te su se sastanci već unaprijed dogovorili – kazao je Luetić, dodavši:

-Svi zainteresirani koji planiraju ubuduće organizirati svoje letove prema Dubrovniku, moći će to raditi u face-to-face razgovorima od 20 minuta, te dobiti informacije vezane za uvjete u Dubrovniku. No, ove godine, također je vrlo značajno najaviti izravne letove iz Japana, što nij bio slučaj prethodne dvije godine. Pojavljuje se veliki charter prijevoznik, sa skraćenicom ANA (All Nipon Airways) s tipom Boeing 777 s 264 sjedala, te direktnim letom Dubrovnik – Narita (Tokyo), što je vrlo bitno. Očekujemo i razgovore s kineskim aviorpijevoznicima, s obzirom na ekspanziju Kine i sve veći broj putnika te razvoj zračnih luka u RK – kazao je Luetić.

Inače, liniju za Pariz održavat će Transavia France četvrtkom i nedjeljom od 21.4.2016. do 27.10. 2016. godine, dok će linije za Amsterdam i Munich održavati Transavia Airlines C.V. Linija za Amsterdam uspostavit će se utorkom, četvrtkom i nedjeljom u razdoblju od 21.4.2016. do 29.10.2016. godine, dok je linija za Munich planirana ponedjeljkom, srijedom i subotom u razdoblju od 30.5.2016. do 25.10.2016. godine.

Također, Volotea, zračni prijevoznik za male i srednje velike europske gradove, 2. travnja je uveo letove na liniji Dubrovnik – Nantes, a od subote, 9. travnja, uvedeni su letovi na liniji Dubrovnik – Marseille. Otvaranjem ove dvije linije kompanija nudi 82 leta od Dubrovnika do Nantesa i 80 letova do Marseillea.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist