Aktualno

Za 2021. godinu zabilježen iznenađujući porast rezervacija za kruzere

Za 2021. godinu zabilježen iznenađujući porast rezervacija za kruzere

Proteklih mjesec, dva, neki kruzeri besciljno su plovili duž obala čekajući da im netko odobri vez i dopusti iskrcaj putnika na kopno. Kruzeri su za vrijeme pandemije korona virusa, postali plutajuće karantene poput Holland America’s “Zaandama”, koji je stigao pred Floridu s 200 putnika nakon što je dobio odbijenicu za pristajanje u lukama Čilea, Perua i Argentine.

Dva tjedna proveo je na moru prije nego je pristao na Floridi – na kruzeru je od korona virusa umrlo četvoro putnika, objavili su američki mediji, a uoči pristajanja u luku javnost je doznala i precizan broj zaraženih – 26 putnika i 50 članova posade.

Usprkos svemu, interes za popularnim turama na kruzerima sa svim blagodatima ovoga svijeta ne jenjava. Štoviše, rezervacija za krstarenja u 2021. sve je više, navode američki mediji.

Analitičari iz multinacionalne financijske tvrtke UBS kažu kako je broj rezervacija za krstarenja u 2021. “porastao za devet posto u posljednjih 30 dana u odnosu na isto vrijeme prošle godine”.

“Brojke uključuju i ljude s uplatama od otkazanih krstarenja ove godine, što pokazuje njihovu iznenađujuću upornost u želji da idu na krstarenja”, stoji u aktualnom izvješću analitičara UBS-a.

Prema izvješću UBS-a, plovidbe Azijom i Aljaskom čine najveći broj rezervacija.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist