Zanimljivosti

“Za 1000 radosti” za najsiromašnije obitelji

"Za 1000 radosti" za najsiromašnije obitelji

Nedjelja Caritasa i Božićna akcija Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" predstavljena je na konferenciji za novinare u Zagrebu. Akcijom se prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.

Tom prilikom varaždinski biskup Josip Mrzljak istaknuo je trajni poziv svih kršćana da konkretnim djelima pomoći najpotrebnijima svjedoče svoju vjeru. Biskup se svrnuo i na 20. obljetnicu djelovanja Hrvatskoga Caritasa u svjetlu Godine vjere.

To je ujedno i temeljna zadaća svih nastojanja Hrvatskoga Caritasa kao i karitativnog djelovanja na biskupijskim, župnim i drugim razinama.
Ove godine Nedjelja Caritasa proslavlja se 16. prosinca pod geslom "Vjera ljubavlju djelotvorna", a ravnatelj Hrvatskog Caritasa  mons. Fabijan Svalina predstavio je materijale koje je Caritas odaslao u sve župe diljem Hrvatske sa željom da se što veći broj vjernika uključi svojim prilozima i angažmanom u pomaganju najugroženijim pojedincima i obiteljima.

Jedna od akcija su i kartice koje su namjenjene djeci, mladima i odraslima koji će po cijeni od 50 lipa moći nabaviti u župama, a cjelokupan program ide za potrebe Caritasa. Kartice su u šesto tisuća primjeraka poslane u osnovne i srednje škole diljem Hrvatske.
Božićna akcija "Za 1000 radosti 2012." pod geslom “Vjerovali ili ne – i vi možete mijenjati svijet!”ove je godine posebno usmjerena na senzibiliziranje javnosti za poteškoće brojnih obitelji koje se bore s dugovima, bilo zbog nemogućnosti otplate kredita, plaćanja režijskih troškova ili vraćanja privatnih dugova.

U akciju "Za 1000 radosti” građani i tvrkte mogu se uključiti:
– novčanom donacijom na račun 2340009-1510126452, poziv na br. 7-12 (OIB 60100836848)
– objavom  informacija na web-stranici, internetu, biltenu, novinama ili emitiranjem spota
– telefonskim pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6.25 kn)

Pročitajte još

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist