Sport

XC ZIMSKA LIGA U nedjelju Konavlima vladaju biciklisti

XC ZIMSKA LIGA U nedjelju Konavlima vladaju biciklisti

Biciklistički klub Konavle u nedjelju 13. prosinca organizira utrku 4. kola XC zimske  lige Dalmacije.

Utrka će se voziti po makadamskim putovima, štrekom te Poučnom cestom, dok će djelomično prolaziti prometnicama kroz Čilipe, Radovčiće, Komaje i Vignje.

Pravo nastupa imaju svi licencirani i nelicencirani natjecatelji s ispravnim MTB biciklom. Obavezno je nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Staza nije primjerena za mlađe uzraste, dok je dobna granica za maloljetnike 14 godina. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci.

Natjecatelji mogu sudjelovati u kategoriji do 20 godina, kategoriji  od 20 do 30 godina,  kategoriji od 30 do 40, kategoriji preko 40 godine (karta staze u muškoj konkurenciji duljine 30,6 km: http://www.mapmyride.com/routes/fullscreen/929994337/), te jedinstvenoj ženskoj kategoriji (karta staze u ženskoj konkurenciji duljine 24,07 km:  http://www.mapmyride.com/routes/fullscreen/929978815/).

Start utrke bit će ispred Doma kulture u Čilipima u 12 sati.

Prijave za rekreativnu utrku vrše se putem obrasca mrežne stranice Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji – http://www.xczld.info/prijava/ do 12. prosinca odnosno na dan utrke od 10.30 do 11:30, kada će se vršiti i podjela brojeva.

Kotizacija za rekreativnu utrku je 30kn, dok cijena startnog broja iznosi 10 kn. Ukoliko natjecatelj nije kupio broj na prethodnim utrkama Rekreativne zimske lige, natjecateljski broj se kupuje na startu te postaje vlasništvo natjecatelja ( sukladno pravilniku XCZLD-a http://www.xczld.info/pravilnik/ ), te će broj  natjecatelju vrijediti za sve utrke Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji.

Nakon završetka rekreativne utrke ručak je organiziran na mjestu prijava utrke od 14:30, a proglašenje pobjednika od 15:30 sati. Nagrade će biti medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika rekreativne utrke, te suvenir za najstarijeg natjecatelja koji završi rekreativnu utrku.

Sve informacije zainteresirane osobe mogu dobiti na telefon 098 9763265 (Ivan) ili  098 345 759 (Zoran).

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist