Sport

XAVIER GARCIA GADEA Na Final 6 bit će teško, ali vjerujemo u sebe!

XAVIER GARCIA GADEA Na Final 6 bit će teško, ali vjerujemo u sebe!

O sjajnom španjolskom reprezentativcu Xavieru Garcii Gadei i njegovom doprinosu u ovoj za Jug pravoj povratničkoj i pobjedničkoj sezoni već se poprilično pisalo.

Čovjek jednostavno novinarima daje materijala, svojim sjajnim igrama, ali i jedinstvenim ‘personalityjem’, neopterećenim nekim klasičnim mušicama sportaša (možda imamo predrasude?). Popularni Xavi (za one koji slabije prate Juga ove sezone ‘X’ se izgovara kao ‘Č’) ove je sezone svojim pozitivnim pristupom djelovao kao ‘SuperGlu’ Kobešćakovih trupa.

Nakon četiri sezone u Primorju, s kojim je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske te po tri Kupa i Regionalne lige (uz to je igrao i dva finala Lige prvaka), ljevoruki 32-godišnji Španjolac preselio je na jug Hrvatske i potvrdio status istinskog vaterpolskog asa. Jugova desna strana s njim i Jokovićem postala je prava osovina za probijanje protivničkih obrana, a jednako dobru sinergiju postižu i u obrani. Garcia za DuList govori o uspješnoj sezoni u Jugu, izgledima na Final 6 u Budimpešti, ali i odnosu sa suigračima te mogućem novom angažmanu u reprezentaciji.

Razgovor pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist