Sport

WTA GUANGZHOU Konjuh zaustavljena u polufinalu

WTA GUANGZHOU Konjuh zaustavljena u polufinalu

Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u finale 250 tisuća dolara vrijednog WTA turnira u kineskom Guangzhouu.

Sa 7:5 i 7:6 (7) bolja je bila 37. igračica svijeta i nekadašnji svjetski ‘broj jedan’ Srpkinja Jelena Janković nakon sata i 45 minuta igre.

U prvom setu obje su tenisačice uspjele uzeti po jedan break, Konjuh je na 4:5 spašavala nekoliko set lopti, a na 6:5 srpska tenisačica uspjeva još jednom uzeti servis Dubrovkinji za 7:5.

Drugi set bolje otvara Konjuh te vodi s 2:0, a potom s novim breakom dolazi i do 4:1. Janković uzvraća i smanjuje na 4:2. Obje igračice drže svoj servis do 5:4, kada Konjuh servira za drugi set, što joj ne polazi za rukom. Janković poravnava na 5:5, a potom i vodi sa 6:5. Dubrovkinja poravnava na 6:6, a Janković s 3:0 otvara trinaestu igru. Ipak, Konjuh radi seriju 5:0, potom dolazi u priliku za osvajanje seta, ali 37. igračica svijeta ipak na kraju osvaja i drugi set sa 9:7.

S bodovima iz Guangzhoua Konjuh bi trebala ući u Top50 tenisačica svijeta. Iduća postaja na kineskoj turneji Ani bi trebao biti 2,5 milijuna dolara vrijedan WTA turnir Dongfeng Motor Wuhan, koji se igra od 25. rujna do 1. listopada. U 1. kolu kvalifikacija, gdje je 4. nositeljica, protivnica će joj biti 22-godišnja Amerikanka Grace Min, inače 128. igračica svijeta.

Konjuh će kinesku turneju zaključit nastup na 5,5 milijuna dolara vrijednom WTA turniru China Openu u Pekingu od 1. do 9. listopada.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist