Aktualno

WORLD SKILLS U KAZANU Dubrovkinji Marini Kovačić titula ‘Best of Nation’

WORLD SKILLS U KAZANU Dubrovkinji Marini Kovačić titula 'Best of Nation'

Spektakularnim zatvaranjem i dodjelom medalja najuspješnijim, na stadionu Kazan Arena, 27. kolovoza 2019. završeno je 45. natjecanje World Skills na kojem je sudjelovalo 1354 mladih profesionalaca iz 63 zemlje i regije koje su pokazali svoje sposobnosti u 56 vještina. Najsvečaniji trenutak za Dubrovnik bilo je proglašenje Marine Kovačić za Best of Nation, titule najboljeg natjecatelja po postignutom rezultatu u nacionalnom timu. Marina je u svojoj disciplini, Hotelska recepcija, kao najmlađa natjecateljica od njih 16, osvojila peto mjesto i Medalju izvrsnosti za izniman rezultat. Za hrvatski tim se natjecalo 10 mladih stručnjaka iz različitih disciplina.

Ova nagrada je rezultat Marininog predanog rada tijekom školovanja u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik te priprema u okviru tima World Skills Croatia uz praktičnu nastavu u hotelu Hilton Imperial. Ovim Marininim rezultatom još jednom je potvrđen izuzetno kvalitetan rad mentorice Amele Obad jer se i lani, kao mentorica Euroskills natjecanja vratila s medaljom kvalitete.

Vrijedi napomenuti da su ove dvije medalje prve medalje s ovih natjecanja za Republiku Hrvatsku.
Svjetsko natjecanje World Skills Kazan 2019 koje se održavalo od 22. do 27. kolovoza službeno je obilježen kao najveći međunarodni događaj u Rusiji u 2019. godini. O važnosti događaja svjedoče spektakularne ceremonije otvaranja i zatvaranja koje su se održale na stadionu Kazan Arena. Na zatvaranju, kojem je nazočilo 45 000 gledatelja na stadionu, pozdravni govor sudionicima natjecanja održao je ruski predsjednik Vladimir Putin, a sama ceremonija bila je uz bok zatvaranju Olimpijskih igara. Kineski predsjednik Xi Jinping obratio se gledateljima u snimljenoj poruci najavljujući sljedeći susret u Šangaju 2021. godine.

Čestitamo Marini i Ameli na njihovom uspjehu, što je ujedno i najveći uspjeh Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik ikada!

Foto: Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist