Aktualno

WOMEN’S BANK WALK Humanitarna šetnja Stradunom za žene u nerazvijenim zemljama

WOMEN'S BANK WALK Humanitarna šetnja Stradunom za žene u nerazvijenim zemljama

‘Women’s Bank Walk’ održat će se danas s početkom u 18 sati ispred palače Sponza simboličnom šetnjom po Stradunu, prilikom koje će se prikupljati donacije te će se svi koji žele moći pridružiti hodu.

Događaj je namijenjen sakupljanju sredstava za poboljšanje kvalitete života u smislu obrazovanja i usavršavanja znanja žena u nerazvijenim zemljama. Isti dan ova velika humanitarna akcija će se održati u gradovima diljem Finske i cijele Europe.

Važno je okupiti što veći broj ljudi, jer osim donacija koje će se prikupljati tijekom simboličnog hoda, finski sponzori će za svaku osobu koja je sudjelovala donirati određeni novčani iznos.

Ovo je četvrti put da će se Women’s Bank Walk održati u Dubrovniku i lijepa je prilika da se Dubrovnik na ovakav humanitaran način poveže s Finskom i ostatkom Europe i u suradnji s njima pomogne ženama u nerazvijenim zemljama. Prošle godine Women’s Bank Walk ujedinio je 70 gradova diljem Europe i rezultirao prikupljanjem 89 000 eura za bolju budućnost žena u nerazvijenim zemljama.

Humanitarna organizacija koja je pokrenula simbolični hod za žene, Women’s Bank (NaistenPankki), osnovana je 2007., po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom tamo, odlučile pomoći. U 11 godina djelovanja prikupili su više od 10 milijuna eura donacija za borbu protiv siromaštva. Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja. Ideja je educirati ih i na taj im način pomoći da same zarade za život jer se tako podiže kvaliteta života kako žena, tako i djece te u konačnici i cijele lokalne zajednice.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist