Natrag
20.2.2019 21:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

WISE POWER Kako iskoristiti energiju vjetra?

5.5.2014 @ 15:14 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

Danas je u Hotelu Lero održan prvi sastanak partnera na projektu WISE POWER – ”Uključivanje društva i poticanje iskorištavanja energije vjetra”, u kojem se osnovni naglasak stavlja na iskorištavanje energije vjetra.

Dubrovačko-neretvanska županija ima veliki potencijal kada je riječ o korištenjima alternativnih izvora energije, a WISE POWER je tek jedan od takvih projekata na kojima radi razvojna agencija DUNEA. U naredna dva dana razradit će se daljnji koraci u provedbi projekta, a sudionike skupa pozdravio je i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Projekt nastoji izraditi i promovirati Smjernice društvene prihvatljivosti (Social Acceptance Pathways – SAP) i procese aktivnog uključivanja zajednice u planiranje, rad i eksploataciju energije vjetra. Također, radit će se na iznalaženju alternativnih oblika financiranja i upravljanja te smanjivanja administrativnih prepeka u realizaciji projekata iskorištvanja energije vjetra.

DUNEA u projektu WISE POWER sudjeluje kao jedan od partnera, dok je glavni partner Europska asocijacija za energiju vjetra (EWEA), sa sjedištem u Bruxellesu. Financiran je kroz program CIP Intelligent Energy Europe 2013 (CIP IEE 2013). Ukupni budžet je 1,5 milijuna eura (oko 11,5 milijuna kuna), dok je budžet kojim raspolaže DUNEA za aktivnosti na području DNŽ 36.690 eura (oko 275.000 kuna).

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana