Sport

WIMBLEDON Konjuh u 1. kolu na mladu američku kvalifikanticu

WIMBLEDON Konjuh u 1. kolu na mladu američku kvalifikanticu

Ana Konjuh će u 1. kolu Wimbledona igrati protiv 18-godišnje Amerikanke Claire Liu, 238. igračice na svijetu, koja je mjesto u glavnom turniru trećeg ovosezonskog Grand Slama izborila kroz kvalifikacije.

Pobjednica iz tog susreta igrat će u 2. kolu protiv bolje iz susreta 30-godišnje Njemice i 11. igračice svijeta Angelique Kerber i 33-godišnje Ruskinje i 134. igračice svijeta Vere Zvonareve.

Podsjetimo, 20-godišnja Dubrovkinja je još uvijek u fazi dugotrajnog opravka nakon operacije lakta, a u London stiže kao 142. igračica na svijetu.

Konjuh je dosad četiri puta nastupila u Wimbledonu. U prvom nastupu 2014. godine Konjuh je najprije uspješno prošla kvalifikacije nanizavši tri pobjede, a potom je s još dvije pobjede dohvatila 3. kolo, gdje ju je zaustavila Dankinja Caroline Wozniacki. Godinu kasnije ‘zapela’ je u 1. kolu nakon poraza od bjeloruske kvalifikantice Olge Govortsove.

Korak više Ana je napravila 2016. godine, kad ju je u 2. kolu porazila Poljakinja Agnieszka Radwanska, a 2017. godine, prvi put kao nositeljica turnira (27.), ostvarila je najveći uspjeh. Nanizala je tri pobjede, protiv Njemice Lisicki, Rumunjke Begu i Slovakinje Cibulkove, a u 4. kolu ju je porazila Venus Williams, kasnije finalistica tog turnira.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist