Sport

WIMBLEDON 2018. Konjuh ‘zapela’ na startu

WIMBLEDON 2018. Konjuh 'zapela' na startu

Ana Konjuh izgubila je u 1. kolu Wimbledona s 2:6, 7:6(2) i 3:6 od 18-godišnje Amerikanke Claire Liu, 237. igračice na svijetu, koja je mjesto u glavnom turniru trećeg ovosezonskog Grand Slama izborila kroz kvalifikacije.

Podsjetimo, 20-godišnja Dubrovkinja je još uvijek u fazi dugotrajnog opravka nakon operacije lakta, a u London je stigla kao 137. igračica na svijetu.

Konjuh je dosad četiri puta nastupila u Wimbledonu. U prvom nastupu 2014. godine najprije je uspješno prošla kvalifikacije nanizavši tri pobjede, a potom je s još dvije pobjede dohvatila 3. kolo, gdje ju je zaustavila Dankinja Caroline Wozniacki. Godinu kasnije ‘zapela’ je u 1. kolu nakon poraza od bjeloruske kvalifikantice Olge Govortsove.

Korak više Ana je napravila 2016. godine, kad ju je u 2. kolu porazila Poljakinja Agnieszka Radwanska, a 2017. godine, prvi put kao nositeljica turnira (27.), ostvarila je najveći uspjeh. Nanizala je tri pobjede, protiv Njemice Lisicki, Rumunjke Begu i Slovakinje Cibulkove, a u 4. kolu ju je porazila Venus Williams, kasnije finalistica tog turnira.

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist