Natrag
16.12.2018 06:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Widjaja i Shorgut nastupaju uz DSO

17.6.2013 @ 21:00 Mia Njavro Kultura
2;2

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u utorak, 18. lipnja, u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Orkestrom će dirigirati indonezijski dirigent Noorman Widjaja, a solist će biti poznati violinist Orest Shourgot, laureat mnogih natjecanja.

Na programu je Bachov 'Koncert za violinu u a molu', Mozartov 'Koncert br. 5 za violinu u A duru', Mascagnijevi 'Preludij i Intermezzo iz Opere Cavalleria rusticana', Mascagnijev 'Intermezzo iz opere L'amico Fritz' i Bizetov 'Agnus Dei' u aranžmanu V. Lenerta.

– Nooramana Widjaju nije potrebno posebno najavljivati, jer on ima već dobru popularnost među dubrovačkom publikom, no naglasit ćemo samo par detalja iz bogatog životopisa violinista, pedagoga, dirigenta i komornog glazbenika Oresta Shourgota, koji dolazi iz obitelji sveučilišnog profesora dr. sc. Bogdana Shourgota i violinistice Volodymyre Shourgot. Iako dobar instrument ne čini dobrog glazbenika, kao što ni odijelo ne čini čovjeka, moramo priznati da je zbog nekog dobrog razloga Orest Shourgot tokom svoje karijere svirao na raritetnim violinama starih talijanskih majstora kao što su bili Antonio i Hieronymus Amati, Lorenzo Storioni, Giuseppe Guadagnini (Soldat), Alessandro Gagliano. Od 2007. svira na violini talijanskog majstora Antonija Vinaccija iz 1761., a od 2011. godine redovito svira na violini King iz 1735., čuvenog talijanskog majstora  Giuseppea Guarnerija del Gesù – ističu iz DSO-a.

Sve informacije, rezervacija i prodaja karata mogu se dobiti u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na telefon 417-110, mobitel 099/2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323-350, u turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na telefon 422-766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana