Kultura

Widjaja i Shorgut nastupaju uz DSO

Widjaja i Shorgut nastupaju uz DSO

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u utorak, 18. lipnja, u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Orkestrom će dirigirati indonezijski dirigent Noorman Widjaja, a solist će biti poznati violinist Orest Shourgot, laureat mnogih natjecanja.

Na programu je Bachov 'Koncert za violinu u a molu', Mozartov 'Koncert br. 5 za violinu u A duru', Mascagnijevi 'Preludij i Intermezzo iz Opere Cavalleria rusticana', Mascagnijev 'Intermezzo iz opere L'amico Fritz' i Bizetov 'Agnus Dei' u aranžmanu V. Lenerta.

– Nooramana Widjaju nije potrebno posebno najavljivati, jer on ima već dobru popularnost među dubrovačkom publikom, no naglasit ćemo samo par detalja iz bogatog životopisa violinista, pedagoga, dirigenta i komornog glazbenika Oresta Shourgota, koji dolazi iz obitelji sveučilišnog profesora dr. sc. Bogdana Shourgota i violinistice Volodymyre Shourgot. Iako dobar instrument ne čini dobrog glazbenika, kao što ni odijelo ne čini čovjeka, moramo priznati da je zbog nekog dobrog razloga Orest Shourgot tokom svoje karijere svirao na raritetnim violinama starih talijanskih majstora kao što su bili Antonio i Hieronymus Amati, Lorenzo Storioni, Giuseppe Guadagnini (Soldat), Alessandro Gagliano. Od 2007. svira na violini talijanskog majstora Antonija Vinaccija iz 1761., a od 2011. godine redovito svira na violini King iz 1735., čuvenog talijanskog majstora  Giuseppea Guarnerija del Gesù – ističu iz DSO-a.

Sve informacije, rezervacija i prodaja karata mogu se dobiti u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na telefon 417-110, mobitel 099/2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323-350, u turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na telefon 422-766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.
 

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist