Natrag
22.2.2019 01:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

“We are watching you, so beware“

28.7.2012 @ 19:01 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Život u Gradu nije nimalo lak. Zimi se osjećate kao „posljednji Mohikanac“, a ljeti su od vas važniji svi, pa čak  i oni stolovi i stolice koji „niču kao gljive poslije kiše“, reći će mnogi stanovnici povijesne jezgre.

 A da stanovnicima povijesne jezgre nije nimalo lako, svjedoči i jedan „inventivni“ natpis koji je postavljen do ulaznih vrata jedne kuće u Karmenu, u ulici Ispod mira, kojeg je uhvatilo vješto oko našeg fotoreportera Zvonimira Pandže.

Naime, stanovnici tog dijela Karmena imaju velikih problema sa strancima, koji očito ne poštuju Grad u koji su došli, pa prilikom odlaska s poznate Donje Buže, svoju nuždu obavljaju upravo u toj ulici, pored vrata na kojem smo pronašli spomenuti natpis.

Kad već o ovakvim „kazinima“ (da se izrazimo na dubrovački), ne brinu ni komunalni redari ni policija, jer Karmen je „jako daleko“ od Straduna, naši domišljati sugrađani su se lijepo sjetili i poručili  nepristojnim strancima „This street is not your toilet. We are watching you, so beware“.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana