Vaše vijesti

Vukovarsko srce u lapadskom srcu

Osnovna škola Lapad s puno ljubavi, poštovanja i zahvalnosti obilježava Dan sjećanja na stradanje i patnju Vukovara.

Simbol naše ljubavi jest plamteće lapadsko srce koje predstavlja 1050 lapadskih srca za tužno, ali ponosno vukovarsko srce. Lijepo je uvijek vidjeti najmlađe lapađane kako u tišini zahvalno slažu svijeću do svijeće očekujući toplinu i ljepotu srca kojeg uvijek rado poklanjaju našem Vukovaru.

Ove godine srce je dodatno obogaćeno i prijateljstvom koje smo ovjekovječili potpisivanje Povelje o prijateljstvu s OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Na ovaj način OŠ Lapad cijelu godinu živi s našim Vukovarom.

Kao i svih godina do sada, i ove godine kao jedina škola iz županije, 80 naših učenika s profesoricom Jasnom Martinović, pedagoginjom Sonjom Puhjera i ravnateljicom Mirjanom Kaznačić, sudjelovalo je na video konferenciji o Vukovaru.

Osim toga, palili smo svijeće u Vukovarskoj ulici te na Batali u Spomen parku dubrovačkim braniteljima čime smo povezali odanost dubrovačkih i vukovarskih branitelja Domovini.

U školi smo gledali filmove o stradanjima u Vukovar, čitali tekstove Siniše Glavaševića te upriličili prigodnu izložbu s vukovarskim motivima. Ovih dana vukovarsko srce uistinu je kucalo u lapadskom srcu.

Pročitajte još

KLAUSTAR MALE BRAĆE Jedan od najčešćih ukrasa je simbol kugle

Dulist

MAJDA MILOGLAV Nikad napisano pismo mojoj prijateljici u Dubrovniku

Dulist

HVALA IM NA SVEMU! Nakon 50 dana intezivnog rada, ‘Ruka pomoći’ prestaje djelovati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija