Aktualno

VRUĆINE, SUŠA, POŽARI… Čeka li nas ‘pakleno’ ljeto?

Prevrtljivo i dosta kišno proljeće mnoge je nagnalo na razmišljanje o ljetu koje nam slijedi. Hoće li nam se ponoviti scenarij 2014.? – pitanje je koje se ovih dana često postavlja. No, prema sezonskoj prognozi meteorološkog servisa AccuWeather čeka nas ‘pakleno’ ljeto.

Naime, kako prenosi Istramet, olakšanje od vrućina zapadnom dijelu kontinenta često će donositi izraženije fronte uz jake nestabilnosti, a u južnoj Europi dominirat će ekstremno toplo i suho vrijeme. ‘Jezgra’ vrućine veći dio ljeta zadržavat će se iznad južne i središnje Italije te južnog dijela Balkana, a zatim će se u srpnju i kolovozu proširiti dalje prema sjeveru. Takvo stanje u dijelovima Balkana može rezultatirati jednim od najtoplijih ljeta u posljednjih nekoliko godina!

Južnim dijelovima Italije, Grčke te Balkana prijete velike suše koje mogu uzrokovati probleme s nestašicom vode, lošim prinosima poljoprivrednih kultura i požarima.

Pročitajte još

PRVI ČOVJEK DUSTRA-e ŽELJKO RAGUŽ Dubrovačkom turizmu trebaju ideje, a ne savjeti mudraca koji zajedno imaju 250 godina

Iva Dedo

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

SLOM AGENCIJSKOG POSLOVANJA Elite travel otpustio 19 zaposlenika

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija