Crna kronika

“VRTOVI SUNCA” Iznošenje obrane krajem svibnja

Optuženi u aferi “Vrtovi sunca” trebali bi krajem svibnja dovršiti iznošenje svojih obrana, nakon čega se očekuju završni govori i presuda, piše T-portal.

Današnja rasprava prekinuta je nakon što je optuženi Besjedica zatražio da svoju obranu iznese na sljedećoj raspravi. Očekuje se da bi se istom ročištu mogli održati i završni govori tužiteljstva i obrane, nakon kojih će sudsko vijeće odrediti datum objave presude. Sutkinja Koraljka Bumči zakazala je slijedeće ročište 30. svibnja te 1. lipnja, kada bi optuženi trebali iznijeti svoju obranu.
 
Na sudu se pojavio vještak Marko Bačot, koji je napravio novu procjenu zemljišta u Orašcu, a na čiji nalaz nije bilo primjedbi. Nakon toga je pročitana dokumentacija u spisu i preslušani su CD-i sa audio zapisima.
 
Podsjetimo, u aferi su za milijunske zlouporabe u pretvorbi tvrtke “Dubrovačko primorje” i nezakonit upis vlasništva nad zemljištem “Vrtovi Sunca” u Orašcu, vrijednom više od 151 milijun kuna, optuženi bivši predsjednici dubrovačkog Županijskog i Općinskog suda Pero Miloglav i Ivo Besjedica te trojica dubrovačkih poduzetnika Pero Vićan, Antun i Antoan Kralj.

USKOK je Miloglava optužio da je 2007. na poticaj vlasnika građevne tvrtke 'Konel' Antuna i Antoana Kralja zlorabio položaj kako bi, zajedno s Besjedicom, s “Vrtova Sunca” skinuli plombu sa zabilježbe spora te tako tvrtci “Dubrovački Vrtovi Sunca” omogućili dizanje založnog zajma od 120 milijuna eura. Od tog kredita tvrtka “Konel” naplatila je 12 milijuna kuna za radove izvedene u “Vrtovima Sunca”.

Navodne nezakonitosti u “Vrtovima Sunca” USKOK je otkrio istražujući slučaj “Pet zvjezdica” u kojem su otac i sin Kralj pokušali “reketariti” Gorana Štroka, tadašnjeg vlasnika hotela 'Bellevue'.

Pročitajte još

ZATON MALI U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Dulist

PROMETNA U ČILIPIMA Motociklist zadobio teže ozljede, prevezen helikopterom u Split

Dulist

ZBOG PLATSKE TRAGEDIJE Petorici osumnjičenika prijeti zatvor od tri do 15 godina

Dulist