Aktualno

Vrtlar preuzeo odgovornost za ‘slučaj Posat’!

Vrtlar preuzeo odgovornost za 'slučaj Posat'!

Nakon što je sječa zelenila u ulici Uz Posat izazvala pravu buru negodovanja, a na ovakav potez gradonačelnika reagirali su svi – od istaknutih imena Grada, do zelenih i političkih oponenata, Vlahušića je jutros abolirao – Vrtlar.

Naime, iz te gradske tvrtke jutros su poslali priopćenje u kojem preuzimaju punu odgovornost.

Priopćenje prenosimo  cijelosti.
 
''Nastavno na medijske napise i aktivnosti grupe građana, dužni smo vas izvijestiti kako je Vrtlar d.o.o. samostalno krenuo u radove redovitog održavanja zelenila na ulici Uz Posat.
Uvidom u stanje utvrđeno je kako je, uslijed radova postavljanja ukrasne rasvjete, ali prvenstveno obilnih kiša, došlo do velike erozije tla te smo odlučili na licu mjesta izvesti radnje koje će sačuvati sva postojeća stabla i grmolike biljke.
Radnje su uključivale čišćenje površine tla, te rezidbu granja, a uklonjeno je i nekoliko bršljana koji su parazitirali na stablima palmi.
Osim toga, nijedna veća biljka nije uklonjena, a radovi se nastavljaju nasipanjem nove zemlje i sadnjom niskog raslinja, sve u cilju zaštite postojećih stabala koja se nalaze u ulici Uz Posat.
Vrtlar d.o.o. desetljećima skrbi za hortikulturu Dubrovnika, nitko osim naše tvrtke nema takvo iskustvo na području Dubrovnika, a o nama najbolje govore naši rezultati, ponajviše upravo oni u kontaktnoj zoni povijesne jezgre'', zaključuje se u priopćenju Vrtlara.
 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist