Grad

VRTIĆ PČELICA Nakon rekonstrukcije, imat će 15 grupa

Grad Dubrovnik kreće s ishođenjem dozvole za dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici.

Završena je kompletna projektna dokumentacije na razini glavnog i izvedbenog projekta za potrebe ishođenja dozvole za radove, prema ranijem idejnom projektu, a vrtić će nakon rekonstrukcije sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno njih 15 i to 9 vrtićkih skupina i 6 jasličkih, kako ističu iz Grada Dubrovnika.

Dogradnja i nadogradnja vrtića planira se s ciljem povećanja broja odgojno-obrazovnih skupina, a time i ukupnog kapaciteta broja djece. Nadograđuju se dvije etaže te dograđuje dio uz vrtić, s istočne strane postojeće zgrade. Treći kat oblikuje se kao prohodan zeleni krov s prostorima za boravak i igru na otvorenom, djelomično natkriven trjemovima i zasjenjen pergolama. Dio postojeće zgrade morat će se ukloniti te ojačati temelji na tim dijelovima.

Nakon usklađenja, dograđena i nadograđena građevina dječjeg vrtića služila bi za ukupno 247 djece. Svaka vrtićka grupa sastoji se od prostorije za dnevni boravak, vlastite garderobe i sanitarija te udjela u zajedničkoj terasi. Unutar dograđenog dijela prizemlja predviđa se prostor za vannastavne aktivnosti u površini od 88 metara kvadratnih, s pratećim sanitarnim prostorijama za djecu. Ovaj prostor namijenjen je za provedbu programa predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječijem vrtiću, kao i posebnim programima predškolskog odgoja i naobrazbe.

Uz povećanu kuhinju i praonicu prilagođenu potrebama novoplaniranog broja korisnika, predviđeni su potrebni prostori za odgajatelje te sanitarije djelatnika u kuhinji i praonici u skladu sa sanitarnim propisima. Sukladno potrebama Naručitelja prostori kuhinje i praonice, kao i ostali prateći prostori, planirani su za centralni vrtić. Predviđen je i prostor za upravu te prostori za stručne službe – uredi pedagoga, psihologa, edukacijsko rehabilitacijskih stručnjaka te zdravstvene voditeljice kao i prostori za izolaciju sa sanitarijama.

Sukladno propisima ugradit će se i moderni protupožarni sustav te sustavi vertikalnog transporta, liftovi, radi zahtjeva pristupačnosti te sanitarnih uvjeta vezano na distribuciju hrane.

Formira se plato za parkiranje na razini prvog kata i novi istočni ulaz. U oblikovanju okoliša nastojalo se maksimalno zadržati konfiguraciju terena u svrhu očuvanja postojećeg visokog zelenila, a okoliš će se dodatno oplemeniti zelenilom, dok će se za prostore vanjskih igrališta koristiti podloge od lijevane gume.

Ovom rekonstrukcijom zadovoljit će se i propisani pedagoški standardi predškolskog odgoja. Inače zbog nedostataka kapaciteta vrtić Mokošica sada radi na tri različite lokacije unutar naselja. Ove godine trebala bi krenuti i razdioba Dječjih vrtića Dubrovnik, a u prvoj će fazi ići dioba na dvije ustanove – dijeljenje DV Pčelica (Mokošica) od DV Dubrovnik, pa će u Mokošici biti i sjedište nove ustanove.

Pročitajte još

NOVO RUHO TRSTENOG Radovi na uljepšavanju mjesta privedeni kraju

Dulist

Evo kad se u kolovozu neće moći ući na parkirališta oko Graca

Dulist

NAKON ŠEST GODINA Riba se vratila na Peskariju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija