Aktualno

“Vrijeme prošlo, novac nestao, gradilište zaraslo…”

"Vrijeme prošlo, novac nestao, gradilište zaraslo..."

Predsjednik Izvršnog odbora dubrovačkog ogranka HSLS-a Ivo Gjaja uputio je priopćenje za javnost vezano za Dom umirovljenika ispod Petke. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Slika je snimljena 5. srpnja 2012. godine, jučer u predvečerje, a priča je počela „ 22. studenoga 1990. godine, kojeg dana je DP Coning , zastupan po direktoru Radimiru Čačiću, zaključio ugovor o inženjeringu s Republičkim fondom MIORH temeljem kojega Coning preuzima vođenje kompletnog inženjeringa za izgradnju Doma umirovljenika Medarevo.

Od 13. prosinca 1990. do 24. svibnja 1991. godine, RF MIORH je kroz 7 avansnih doznaka na račun Coninga uplatio 192,3 milijuna dinara ili u DEM cca 22.000.000 ili u Eurima  cca 11.000.000,00 Eura /i  slovima: jedanaest milijuna Eura/.

Vrijeme prošlo, novac nestao, kaznena tužba odbačena zbog zastare, gradilište zaraslo u makiju, a na listi čekanja za dubrovačke domove umirovljenika u svakom je trenu 450 potencijalnih korisnika iz Dubrovačko-neretvanske županije koji se mjestu mogu nadati samo u slučaju da netko od postojećih – premine.

Gradonačelnik Dubrovnika je u siječnju ove 2012. godine najavio kako će aktualna gradska vlast realizirati projekt doma umirovljenika u nekadašnjem hotelu Gruž u kojemu će biti 50 mjesta za građane treće životne dobi, a koji će Grad financirati vlastitim sredstvima, a usput je istaknuo kako je izgradnja doma umirovljenika kod dubrovačke bolnice projekt koji će se realizirati po modelu javno-privatnog partnerstva kad bude zainteresiranih.

Umjesto da se gradonačelnik sa svojim stranačkim šefom i prvim potpredsjednikom Vlade šepuri danas po Stradunu, jer danas je i prvi potpredsjednik Vlade u Dubrovniku, savjet gradonačelniku je da uvede prvog potpredsjednika Vlade u Sponzu, palaču sagrađenu 1520. godine kao novu zgradu carinarnice, /ukinuše carinarnicu u Dubrovniku, a vjerojatno će se sutra i njenim davnim utemeljenjem pred gostima hvaliti/ i da zajedno naglas pročitaju natpis: FALLERE NOSTRA VETANT· ET FALLI PONDERA· MEQVE PONDERO CVM MERCES· PONDERAT IPSE DEVS (Naši utezi ne daju da se vara i bude prevaren. Kad mjerim robu, mene mjeri sam Bog).

Robu – zgradu Doma umirovljenika je gospodin Čačić naplatio, a nije je sagradio. Dubrovčane je prevario, velikom broju umirovljenika zagorčao starost.
A gradonačelnik – od nabrajanja njegovih neisporučenih projekata boli glava.
I jednom i drugom se ne može vjerovati! – priopćenje je Iva Gjaje.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist