Natrag
17.1.2019 23:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘VRIJEME JE ZA VINO’ Počinje 5. Dubrovnik FestiWine!

17.4.2018 @ 6:45 Dulist dulist IN
5;5

Podijelite:

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i produkciji agencije ‘Dubrovnik PartneR’ petu godinu zaredom započinje vinski festival Dubrovnik FestiWine.

U nadolazećem tjednu okupit će brojne zainteresirane vinare i one koji to tek namjeravaju postati. Jubilarna vinska obljetnica je u gradu, a s njom i nova nezaboravna iskustva i druženja istaknutih predstavnika struke s krajnjeg juga Lijepe naše, ali i inozemstva!

Organizatori su pripremili bogat programu kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe. Festival započinje ‘Dubrovačkom vinskom setemanom’ u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom ‘Wine Friendly’ te kušaju vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

Središnji događaj je izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će predavanja i vinokušnje, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput ‘Gault & Millau’ masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina – ‘Sparkling table’.

– Peti put smo tu zajedno i zadovoljstvo nam je ovim festivalom nastaviti u pozitivnom smjeru strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko – neretvanske županije. Imamo odlična vina i trebamo ih još bolje prikazati domaćoj javnosti, međunarodnoj, ali i našim turistima – rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

– Grad Dubrovnik poznat je kao grad izvrsnosti i šampion u turizmu, tako ide i dalje u svemu što radi, u gastronomiji, ali i dobroj kapljici. Cilj je da grad Dubrovnik promovira proizvode Dubrovačko – neretvanske županije, a ovdje posebno ističemo naša vina koja su iznimno kvalitetna i mogu se staviti uz bok svjetskim vinima. Upravo zato mi je iznimna čast što možemo poduprijeti ovu izvrsnu ideju i vjerujem da ćemo u budućnosti osigurati i više sredstava kako bi ovaj festival doživio još više uspjeha – rekao je Mato Franković, gradonačelnik Grada Dubrovnika.

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan ‘Blind date: In love with Ston Oysters’, održat će se i ‘Dubrovnik FestiWine Trophy’,ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala.

Zanimljivost festivala je gastro spektakl ‘Dubrovnik FestiWine Gala’, svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

Dođite na Dubrovnik Festiwine, upoznajte vrijedne vinare, kušajte fina vina, pridružite se zanimljivim radionicama i predavanjima i doznajte sve što se ikad željeli znati o vinima – jer ‘Vrijeme je za vino!’

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana