Natrag
22.4.2019 16:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

VRIJEDNOST DVA MILIJUNA KUNA Počeli radovi na adaptaciji dječjeg vrtića ‘Put na more’

31.10.2018 @ 11:31 Dulist Grad
8;8

Podijelite:

Započeli su radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića ‘Put na more’ u Mokošici. Riječ je o objektu samostana sv. Vinka ukupne površine 1589 metara kvadratnih, od čega na objekt otpada 214 m2. Radove izvodi tvrtka Tonikom d.o.o., a ukupna vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna plus PDV.

Postojeća zgrada visine ‘prizemlje + kat + potkrovlje’ adaptirat će se na način da može primiti tri vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe, ističu iz gradske uprave.

U prizemlju će se smjestiti jaslička skupina s pripadajućim sanitarijama i garderobom, na katu dvije vrtićke skupine sa zajedničkim prostorom sanitarija i garderobe, a u potkrovlju još jedna vrtićka skupina s također zasebnom garderobom i sanitarijama. U prizemlju objekta predviđena je priručna kuhinja, prostori za djelatnike i zajednička blagovaonica za vrtićke skupine.

Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadratnih. Jedna od pomoćnih građevina će se adaptirati u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2.

Nekretnina je, podsjetimo, predmet ugovora o najmu sklopljenog na razdoblje od 10 godina između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga čijim sklapanjem su se stekli preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana