Grad

VRIJEDNOST DVA MILIJUNA KUNA Počeli radovi na adaptaciji dječjeg vrtića ‘Put na more’

VRIJEDNOST DVA MILIJUNA KUNA Počeli radovi na adaptaciji dječjeg vrtića 'Put na more'

Započeli su radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića ‘Put na more’ u Mokošici. Riječ je o objektu samostana sv. Vinka ukupne površine 1589 metara kvadratnih, od čega na objekt otpada 214 m2. Radove izvodi tvrtka Tonikom d.o.o., a ukupna vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna plus PDV.

Postojeća zgrada visine ‘prizemlje + kat + potkrovlje’ adaptirat će se na način da može primiti tri vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe, ističu iz gradske uprave.

U prizemlju će se smjestiti jaslička skupina s pripadajućim sanitarijama i garderobom, na katu dvije vrtićke skupine sa zajedničkim prostorom sanitarija i garderobe, a u potkrovlju još jedna vrtićka skupina s također zasebnom garderobom i sanitarijama. U prizemlju objekta predviđena je priručna kuhinja, prostori za djelatnike i zajednička blagovaonica za vrtićke skupine.

Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadratnih. Jedna od pomoćnih građevina će se adaptirati u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2.

Nekretnina je, podsjetimo, predmet ugovora o najmu sklopljenog na razdoblje od 10 godina između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga čijim sklapanjem su se stekli preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist