Županija

VRIJEDNOST 70 MILIJUNA EURA Važnost kongresnog centra za turizam

VRIJEDNOST 70 MILIJUNA EURA Važnost kongresnog centra za turizam

Radni sastanak na temu realizacije izgradnje višenamjenskog kongresnog centra u Dubrovniku održan je u Palači Ranjina. Svjetski poznata tvrtka GL Events Venues iz Lyona na sastanku je iznijela svoju ponudu za vođenje Kongresnog centra, ukoliko bi se projekt realizirao.

Uz domaćina sastanka, župana Nikolu Dobroslavića, u radu sastanka su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić, direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić, regionalni direktor tvrtke Valamar Tomislav Dumančić, direktor tvtke Horwath HTL Consulting Siniša Topalović, pravni savjetnik Oleg Uskoković i v.d. pročelnika županijskog UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić. U ime tvrtke GL Events, koja je Županiji uputila inicijativu za suradnju na ovom turistički vrijednom projektu, na sastanku su sudjelovali generalni direktor tvrtke Jean-Eudes Rabut i direktor poslovnog razvoja Clément Guerci.

Radi se o projektu vrijednom oko 70 milijuna eura, koji županija nosi u svojim strategijama i planovima i za koji su izrađene dvije predstudije izvodljivosti, a župan ga je predstavio i predsjedniku Vlade Plenkoviću na sastanku u Županiji. Župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković naglasili su važnost Centra za turizam naše destinacije i cjelogodišnje poslovanje u turizmu, dok su predstavnici GL Eventsa predstavili svoju tvrtku, kongresne centre koje vode po cijelom svijetu te način na koji operativno vode centre, poručili su iz Županije.

Zaključeno je da će GL Events dostaviti što detaljniju ponudu za vođenje Centra, a Županija i Grad će zajedno s Vladom RH i ministarstvima turizma i regionalnog razvoja tražiti najbolji način financiranja projekta. Prema Vladi RH, kako je najavljeno na susretu s Predsjednikom Vlade, ići će se s prijedlogom da se projekt uvrsti u Operativni program, tj. otvori se mogućnost financiranja fondovima EU.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist