Aktualno

VRIJEDNOST 22,8 MILIJUNA KUNA Pokrenuta javna nabava za 11 novih Libertasovih autobusa

U Elektroničkom oglasniku javne nabave RH objavljen otvoreni postupak javne nabave za 11 novih autobusa za gradskog prijevoznika Libertas, koji se financiraju iz EU fondova. Za ovaj projekt vrijedan 22.8 milijuna kuna, odobreno je čak 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Rok za dostavu ponuda je 3. siječnja 2019. godine.

Podsjetimo, gradski Upravni odjel za EU fondove i društvo ‘Libertas’ pripremili su projekt ‘Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.’, krajem srpnja stigla je pozitivna odluka Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojom su odobrena bespovratna sredstva, a krajem kolovoza je u Dubrovniku potpisan ugovor za provedbu projekta.

Ugovor su, uz prisustvo premijera Andreja Plenkovića, potpisali državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric te direktor društva Libertas Dubrovnik d.o.o. Ante Vojvodić.

Libertasu su tako odobrena sredstva u iznosu od 18 milijuna kuna (100 posto iznosa prihvatljivih troškova), od čega 15,3 milijuna ili 85 posto potječe iz Kohezijskog fonda Europske unije, dok se ostatak od 2,7 milijuna doznačuje se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Kako je projekt ukupno vrijedan 22.8 milijuna kuna, preostali dio investicije od 4,8 milijuna kuna snosit će Grad Dubrovnik.

Novi, moderni autobusi unaprijedit će vozni park ‘Libertasa’ te će biti prihvatljiviji za okoliš, s nižom razinom buke i niskom emisijom CO2.

Pročitajte još

Na Elafitima zabilježen prvi masovni pomor palastura u Hrvatskoj!

Dulist

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist

VODIČ ZA EU IZBORE Kome ćete u nedjelju dati preferencijalni glas?

Dulist