Kultura

VRIJEDNO PRIZNANJE ‘Stablo ljubavi’ za najbolju mušku ulogu otišlo u ruke našeg Mačka

VRIJEDNO PRIZNANJE 'Stablo ljubavi' za najbolju mušku ulogu otišlo u ruke našeg Mačka

Dodjelom nagrada ‘Stablo ljubavi’ najboljim glumcima u Hrvatskom domu ‘Herceg Stjepan Kosača’ svečano je zatvoren 12. Mostar film festival – Festival filmske glume, tijekom kojeg se za nagradu kroz sedam dana natjecalo 13 filmova iz čitave regije.

Jednoglasnom odlukom žirija nagradu ‘Stablo ljubavi’ za najbolju mušku ulogu osvojio je Dubrovčanin Frano Mašković i to za ulogu u filmu ‘Osmi povjerenik’, koji se javio putem videolinka i zahvalio za priznaje koje mu je, kako je kazao, od iznimnog značaja. ‘Žao mi je da ne mogu biti u Mostaru i primiti nagradu za meni iznimno važnu i dragu ulogu’, kazao je naš Mačak.

Najboljom glumicom proglašena je Irena Kovačevič za ulogu u filmu ‘Družinice’, a u natjecateljskom dijelu osim slovenskih ‘Družinica’ i hrvatskog ‘Osmog povjerenika’ prikazani su filmovi ‘Sam samcat’ (Hrvatska, Nizozemska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora), ‘Comic sans’ (Hrvatska), ‘Za ona dobra stara vremena’ (Hrvatska), ‘Južni vetar’ (Srbija), ‘Zaspanka za vojnike’ (Srbija), ‘Agape’ (Hrvatska), ‘Meso’ (Bosna i Hercegovina, Srbija), ‘Operacija zajebancija’ (Bugarska), ‘Duran’ (Bosna i Hercegovina), ‘Tajni sastojak’ (Makedonija), i ‘Mate i Jure’ (Bosna i Hercegovina).

Podsjetimo, ‘Osmi povjerenik’ ekranizacija je popularnog bestselera Renata Baretića koji je nakon izvrsnog uspjeha na domaćem tržištu, ovog studenog, pred prepunim Egyptian Theatre na Hollywood Boulevardu, predstavljen kao hrvatski kandidat za oskarovsku nominaciju u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.

– Bilo je jako zanimljivo gledati i slušati dojmove publike iz američke perspektive. Naime, znao sam da će svi Europljani i Mediteranci dobro reagirati na film, jer im je poznat mentalitet. Međutim, reakcija američke publike je sjajna što dokazuje da je najbitnija stvar u životu emocija koja je jednaka na svim meridijanima i paralelama – poručio je tada Frano Mašković koji je u Los Angeles doputovao u pratnji supruge Inje.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist