DuList IN

VRIJEDNO PRIZNANJE Dubrovnik napokon dobio restoran s Michelinovom zvjezdicom!

VRIJEDNO PRIZNANJE Dubrovnik napokon dobio restoran s Michelinovom zvjezdicom!

Restoran 360º dobio je jednu MICHELINOVU zvjezdicu što je novo veliko priznanje za kako za dubrovački, tako i za hrvatski turizam i gastronomiju!

Rezultat je to vrlo tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih MICHELINOVIH inspektora, koji su tijekom 2017. godin eobilazili restorane diljem zemlje. Uz njega je jednu MICHELINOVU zvjezdicu dobio i restoran Pelegrini iz Šibenika.

U Dubrovniku je ove godine uz Michelinovu zvjezdicu za Restoran 360º, još jedanaest restorana zaslužilo Michelinovu preporuku (s oznakom žlice i vilice) : Kopun, Pantarul, Bistro Tavulin, Stara Loza, Proto, Zuzori, Vapor, Dubrovnik, Above 5, Nautika i Pjerin, kojima od srca čestitamo. Ovi dubrovački restorani uvršteni su u elitno svjetsko gastronomsko društvo, službeni Michelinov vodič za 2018. godinu.

S ovogodišnjim odabirom, Hrvatska ukupno ima tri restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom te 55 restorana s preporukom MICHELINA. Dodajemo kako su ove godine po prvi put dodijeljene i MICHELINOVE oznake BibGourmand, koju su dobila četiri restorana: Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Vuglec Breg (Krapina) i Konoba Fetivi (Split). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama. Također, ovim su izborom na MICHELINOVOJ mapi, osim Istre, Dubrovnika i Zagreba, koji su upisani prošle godine, svoje mjesto našle ibrojne druge destinacije poput Šibenika, Splita, Iloka, Korčule, Krapine, Lovrana, Osijeka, Varaždina, Velike Gorice, Zadra i drugih.

Uvrštenje novih restorana u MICHELINOVU selekciju snažan je poticaj za daljnje kontinuirano usavršavanje domaće gastronomske scene, ali i velika globalna promocija Hrvatske kao vrhunske gourmet destinacije. Podsjećamo kako je od hrvatskih restorana, u društvo elitnih restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, prvi ušao rovinjski restoran Monte, koji je 2017. godine dobio jednu MICHELINOVU zvjezdicu, a koju je zadržao i za 2018. godinu.

Foto: Restoran 360

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist