Zanimljivosti

VRIJEDNI GIMNAZIJALCI Renesansna atmosfera u najljepšem đardinu

Gimnazija Dubrovnik i ove godine sudjeluje u projektu Najljepši školski vrtovi.

Kako ističu iz Gimnazije, povjerenstvo je i ovogodišnjim izgledom vrta o kojem veliku brigu uz brojne učenike vode profesorice Ivila Dender i Tamara Spajić. Inače, prošle godine Gimnazija je osvojila nagradu za Najboljeg početnika u sezoni 2018. godine.

– Povjerenstvo je iskazalo divljenje za trud, vještinu, znanje i plodove rada svih djelatnika Gimnazije Dubrovnik, a posebno učenika koji su odjeveni u renesansne kostime pod mentorstvom prof. Matilde Perković, recitirajući pjesme renesansnih dubrovačkih pjesnika, pokušali dočarati život renesansnog Dubrovnika uz zvuke gitare koju je svirala učenica Margarita Koši. Povjerenstvo je pohvalilo neizmjeran trud profesorica Dender i Spajić koje su odlučile izdvojiti svoje vrijeme kako bi djeci približili ljubav prema zemlji i prirodi, ali i učenika koji su se spremno uključili u ovaj projekt. Gimnazija Dubrovnik neizmjerno je sretna što postoje ovakvi projekti koji nam, kao što ističe voditeljica projekta Đurđica Čočić žele poručiti – da je ljepota u stvaranju, suradnji, razvijanju brige za sebe i druge – istaknuli su iz Gimnazije Dubrovnik.

Projekt Hrvatske radiotelevizije (HRT) Najljepši školski vrtovi već 25. godinu zaredom ide dalje okupljajući osnovne i srednje škole, dječje vrtiće, učeničke domove, centre za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Gimnazija Dubrovnik i ove se godine uključila u projekt kojeg od samoga početka zajednički provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Tijekom godina ekipa Najljepših školskih vrtova proputovala je nekoliko puta cijelu Hrvatsku. Stručno povjerenstvo tom prilikom daje savjete školama kako posaditi mladu biljku, kako njegovati vrt i kako poštivati bioraznolikost.

 

Pročitajte još

[VIDEO] Vatromet je osvijetlio nebo nad Gradom

Dulist

[FOTO] Kad se priroda zaigra bojama

Dulist

LIVE WEB KAMERA Uživajte u vatrometu uz DuList!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija