Aktualno

VRIJEDNA NAGRADA Tereza Buconić je ‘Ponos Hrvatske’

VRIJEDNA NAGRADA Tereza Buconić je ‘Ponos Hrvatske’

U Zagrebu su 14. godinu zaredom dodijeljena priznanja ‘Ponos Hrvatske’, a među dobitnicima nagrade’ je i mlada Dubrovkinja, 23-godišnja Tereza Buconić, koja je kao članica grupe ‘Čarolija darivanja’ skupljala poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinute u domovima te za osobe treće životne dobi smještene u domove za starije i nemoćne osobe. Mjesečno sakupe 500-tinjak darova koje podijele.

Riječ je o priznanju ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima, bilo da je riječ o spašavanju života, velikoj dobroti ili nevjerojatnoj hrabrosti.

-Jako sam ponosna na ovu nagradu. Nazočiti otvaranju rođendanskih poklona je uvijek poseban osjećaj. Rođendanske reakcije su vrlo slične i u dječjim domovima i u domovima za starije i kad imaš priliku takvo nešto doživjeti, znaš da sav trud i organiziranje imaju smisla. Za mene je ovakvo pomaganje nešto sasvim normalno jer stvarno vjerujem kako drugačije ne bi znala funkcionirati. Sve je počelo kada sam s majkom pakirala pakete za djecu iz Knina u Caritasu i kada sam poslala najdražu barbiku, nešto od srca, jer i drugi zaslužuju sreću. Čarolija darivanja je onda bio logičan nastavak te priče – rekla je Tereza Buconić koja sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama, uz to je i dobrovoljni darivatelj krvi, a u Zagrebu je volonterka u salezijanskoj župi na Knežiji. Studira na dva zagrebačka fakulteta, Fakultetu političkih znanosti – smjer javne politike, menadžment i razvoj te na Pravnom fakultetu, studijskom centru socijalnog rada. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na Fakultetu političkih znanosti.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist