Grad

VRIJEDAN 300 TISUĆA KUNA Vodovod mijenja cjevovod na Pelinama

VRIJEDAN 300 TISUĆA KUNA Vodovod mijenja cjevovod na Pelinama

105 metara dug dotrajali lijevano-željezni cjevovod na Pelinama zamijenit će se novim cijevima većeg profila od nodularnog lijeva. Upravo je nedovoljan kapacitet tamošnje vodoopskrbne mreže, uz starost postojećeg cjevovoda, bio glavni razlog Vodovodu Dubrovnik za pokretanje ove gotovo 400 tisuća kuna vrijedne investicije.

Građevinski dio radova vrijedan je oko 300 tisuća kuna i izvodi ga tvrtka Građevinar-Quelin, dok ostatak investicije otpada na vodoinstalaterske radove koje rade djelatnici Vodovoda.

– Stari cjevovod bio je premalog profila za današnje uvjete, što i nije čudno jer je bio postavljen prije Drugog svjetskog rata. Novi cjevovod je profila 200 mm, dakle višestruko većeg kapaciteta od dosadašnjeg, tako da ćemo značajno poboljšati vodoopskrbne uvjete na Pelinama – rekao je o ovoj investiciji predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić uz opasku kako je sanacija ovih 105 metara zapravo nastavak na prethodnu investiciju kroz koju je Vodovod rekonstruirao 150 metara mreže na ovom području.

Uz rekonstrukciju cjevovoda Vodovod će u sklopu ove investicije rekonstruirati i tamošnju hidrantsku mrežu, kućne priključke te odvojke za sporedne ulice.

– Predviđeno je radove završiti do 15. ožujka, a njihovim dovršetkom na Pelinama će se dugoročno osigurati bolja vodoopskrba, dok će se rekonstrukcijom tamošnjih hidranata postići veća sigurnost za stanovnike i posjetitelje – rekao je Matušić te naglasio kako su ovi radovi nastavak aktivnosti Vodovoda na poboljšanju vodoopskrbe i odvodnje cijele povijesne jezgre.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist