Županija

VRIJEDAN 1.2 MILIJUNA KUNA Potpisan Ugovor za izradu projekta nove luke na Korčuli

VRIJEDAN 1.2 MILIJUNA KUNA Potpisan Ugovor za izradu projekta nove luke na Korčuli

U srijedu je u prostorijama Županijske lučke uprave Korčula potpisan Ugovor ‘Provedba geotehničko – geoloških istražnih radova i izrada projektno tehničke dokumentacije, Glavnog projekta, za izgradnju Nove luke Korčula na lokaciji Polačišća’ za izradu Glavnog projekta Nove luke Polačišća. Ugovor je vrijedan 1.2 milijuna kuna a potpisali su ga ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković i članica uprave COIN Inženjering d.o.o. Barbara Peruško.

Tvrtka COIN Inženjering d.o.o. iz Pule je na provedenom Natječaju ponudila najpovoljniju cijenu te dobila posao izrade Glavnog projekta za Novu luku. Nakon potpisivanja ugovora se očekuje pokretanje postupka izrade sve potrebne dokumentacije što bi trebalo trajati cca 5 mjeseca nakon čega se izdaje Građevinska dozvola za Novu luku na lokaciji Polačišća.

Potpisivanju je uz ravnatelja Lelekovića i druge djelatnike Lučke uprave nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo koji je pozdravio sve prisutne te izrazio zadovoljstvo napretkom projekta Nove luke i rekao kako je jedan od najznačajnijih za Dubrovačko-neretvansku županiju. Jako bitan dio je i drugi dio projekta, što je rekonstrukcija postojeće Županijske ceste do Račišća i izgradnja nove pristupne ceste do Nove luke na lokaciji Polačišća čiji je nositelj Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.

‘Nakon potpisivanja ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković je izrazio veliko zadovoljstvo prvenstveno što je ishodovana Lokacijska dozvola za Novu luku, te svim dosadašnjim postupcima u tijeku realizacije ovog projekta koji je jedan od bitnijih infrastrukturnih pothvata. Građevinska dozvola se očekuje do kraja 2019. godine. Početak izgradnje Nove luke na lokaciji Polačišće bi trebalo započeti početkom 2020. godine’, izjavio je ravnatelj Leleković.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist