Županija

‘VRHUNAC MUKOTRPNOG POSLA’ Nastavlja se projekt izgradnje OŠ Cavtat

Na sjednici Vlade u četvrtak kao 13. točka dnevnog reda nalazi se ‘Prijedlog odluke o razvrgnuću suvlasničke zajednice na nekretninama u k.o. Cavtat geometrijskom diobom’, čijim će se usvajanjem napraviti velika prekretnica odnosno zaključiti više od sedam godina mukotrpnog rada te omogućiti daljnja procedura u pravcu izgradnje nove zgrade Osnovne škole Cavtat.

– Konačno smo dočekali geometrijsku diobu nekretnine sa privatnim vlasnicima u Cavtatu, riječ je o čestici na Rajkovom dolu, odnosno čestici na kojoj će biti smještena nova OŠ Cavtat. Nakon sedam punih godina mukotrpnog rada uspjeli smo zgotoviti taj ogroman posao. Očekuje nas potpisivanje ugovora s vlasnicima zemljišta o diobi, a nakon toga će država ustupiti nekretninu Općini Konavle – rekao je načelnik Lasić te se našalio kako Konavljanima broj 13 ipak nije bio nesretan.

– Želim se zahvaliti saborskoj zastupnici Sanji Putici i ministru državne imovine Goranu Mariću koji su pospješili rješavanje ovog problema, a želim se zahvaliti i geodetu Antunu Baulu te odvjetniku Peru Miljasu koji su svoj dio posla odradili vrlo profesionalno – istaknuo je načelnik Lasić te dodao kako početak radova očekuje u najkraćem mogućem razumnom roku.

Pročitajte još

MALENI KONAVLJANI NAUČILI RAZVRSTATI OTPAD ‘Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!’

Dulist

ZAHTJEV NAČELNIKA LASIĆA Zašto se radovi ne obavljaju noću?

Dulist

Bačić: Tek smo naplatili 3 milijarde kuna iz EU proračuna, a možemo ih povući 10,7

Dulist