Hrvatska

VREMENSKA PROGNOZA Trebat će vam ombrele, ali i kratki rukavi

VREMENSKA PROGNOZA Trebat će vam ombrele, ali i kratki rukavi

Do petka pratit će nas relativno svježe vrijeme, a onda slijedi obrat sinoptičke situacije. Zbog približavanja ciklone sa zapada doći će do zatopljenja pa bi se stanovnici Dalmacije na samom kraju tjedna ponovno mogli vratiti u kratke rukave! Ipak zatopljenje će biti praćeno povremeno jakom južinom, a moguća je i obilnija kiša, piše Crometeo.hr
Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom petka. U drugom dijelu dana postupno naoblačenje na otvorenom moru sjevernog i srednjeg Jadrana, do večeri će početi i kiša. Kiša je navečer moguća samo ponegdje uz obalu. Puhat će umjereno, navečer ponegdje na moru i jako jugo. Jutarnje temperature zraka u porastu, najviše dnevne od 17 do 23°C.

Subota će biti umjereno do znatno oblačna. Povremeno će biti kiše, a u Dalmaciji su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru Dalmacije povremeno i vrlo jako. navečer na sjevernom Jadranu slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro osjetno toplije, najviše dnevne temperature većinom od 18 do 24°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, znatno sunčanije bit će u nedjelju. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblako. U većini krajeva suho, tek ponegdje uz prolaznu i slabu kišu. Puhat će slabo jugo ili jugozapadnjak. Bit će vrlo toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 19 do 25°C.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist