Natrag
23.4.2019 20:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘VRATITE PARKING GRAĐANIMA’ Tisuću ljudi u Facebook grupi u samo jedan dan

2.8.2015 @ 16:51 Dulist Grad

Podijelite:

‘Vratite parking građanima’ naziv je grupe osnovane jučer na Facebooku, a koja već danas broji oko tisuću članova.

Grupa je pokrenuta radi gorućeg problemaparkinga oko stare gradske jezgre, te zbog nezadovoljstva građana nedavnim izmjenama i dopunama gradske Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku.

Razvoj grupe pratite ovdje, a prenosimo i opis:

– Promjene nisu dobre za građane iz više razloga i to ne samo one koji žive na području povijesne jezgre ili kontaktne zone. Prvenstveno, to se odnosi na povećanje cijene parkiranja na 40 kuna (!!!) po satu na parkinzima Tenis i Tabor čime se cijena parkiranja izjednačuje s nultom zonom, odnosno “eltinim” parkingom na Pilama. Odlukom koju su napisali “doktori” za parking građani su nasilno udaljeni sa spomenutih parkinga gdje su godina ostavljali svoje aute jer im se uz visoku cijenu po satu ne dopušta kupovina mjesečnog pokaza.Kao utjeha ili mazanje očiju ostavljeno je 80 mjesta na gornjem platou parkinga ispod žičare što nikako nije dovoljno. Većina stanovnika Pila i Grada primorana je kao alternativu koristiti parking Gradac, koji je ionako “začepljen” – upozoravaju kreatori FB grupe i napominju kako je dodatni problem što kreatori  odluke zaboravljaju da je ionako uski put za Gradac požarni put.

– Što će se dogoditi u slučaju (ne daj Bože) požara u toj zelenoj oazi u situaciji kada vam (dobrim danima) motorom do gore treba pola sata. Kako će proći vatrogasno vozilo? Pogađate, nikako! Isto tako važno je napomenuti da je skretanje za Gradac često mjesto prometnih nesreća sa teškim posljedicama.
Ne manje važno, i ostalim građanima Dubrovnika – Gružanima, Lapađanima…. ovim režimom parkiranja poručuje se – Ne dolazite u Grad! Nije Stradun za Vas! Nova odluka pod krinkom brige za građane unutar zidina, samo je želja za suludom naplatom. Poruka kreatorima: Imajte hrabrosti, kažite POGRIJEŠILI SMO i vratite parking GRAĐANIMA! Neka turisti pune garažu! – poručuju osnivači nove Facebook grupe.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana