Aktualno

Vratite nam cvjećaru u Grad!

Vratite nam cvjećaru u Grad!

Vratite nam cvjećaru u Grad poručuju Dubrovčani preko Zelene linije Eko-Fon Eko Omblića, javlja Jadranka Šimunović.

Naime, od kada se još prošle godine zatvorila jedina cvjećara (i suvenirnica) u Ulici Cvijete Zuzorić u povijesnoj jezgri, takva trgovina više se nije otvorila.

– Sjećamo se još dok je Vrtlar imao tu cvjećaru, svega je u njoj bilo od lončanica sa sobnim biljem ,proljetnica i trajnica za vrtove, balkone, prozore, zatim rezano cvijeće za razne prigode, ukrasne vaze,   košarice, .zemlje za cvijeće…Naši sugrađani su tu rado navraćali  i kupovali cvijeće i lončanice. Poslije je odlaskom Vrtlara iz ovog zaista pogodnog mjesta  jer je blizu teatra, Kneževa dvora i Revelina gdje se održavaju koncerti otvorena  je pretprošle godine  cvjećarnica i suvenirnica  jednog poduzetnika iz Varaždina, ali nažalost nije dugo radila, samo jednu sezonu da bi se prošlu jesen zatvorila.

Što se ovo događa u našoj gradskoj jezgri, pitamo se zajedno sa našim sugrađanima, sve ono što je činilo kvalitetu življenja u Gradu pomalo nestaje, jer ne zaboravimo, prošle zime zatvorena je i jedina parfumerija na
Širokoj!  Tamo je sada restoran brze hrane!! Do kada će ovo ići?? Zar će nam se naš divni povijesni Grad zaista  pretvoriti u jedan veliki restoran sa suvenirnicima uokolo bez i jedne duše u njemu.  Tko će tu više živjeti kada za svaku sitnicu treba ići  autobusom  do Gruža ili Lapada!- ističe u svom priopćenju Jadranka Šimunović završavaju Dellenovim citatom:

– Malo dobrote  čovjeka prema čovjeku  više vrijedi, nego silna ljubav prema čovječanstvu!
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist