Politika

“Vratit ćemo mlade u Grad!”

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Teo Andrić susreo se u subotu navečer s predstavnicima dubrovačkih studenata u Zagrebu.

Mladi Dubrovčani koji trenutno studiraju u Zagrebu upoznali su Tea Andrića s aktivnostima koje provode u sklopu svoje studentske udruge, poteškoćama s kojima se susreću tijekom svog studiranja, ali i prijedlozima za unaprjeđenje studentskog standarda.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika obećao je studentima svu potrebnu pomoć u daljnjem funkcioniranju njihove udruge te najavio aktivniju ulogu Grada Dubrovnika u poboljšanju njihovog studentskog standarda, u smislu subvencija autobusnih karata i povećanja broja stipendija.

– Uvažavam, volim i razumijem mlade, često se s njima družim, posebno ljeti na Divljoj ligi. Mladi ne priznaju granice, oni su ti koji daju novi polet našemu Gradu. Mladi su naš most suradnje i s Europom, oni su nositelji razvojnih promjena i promicatelji novih tehnologija. Kad uskoro preuzmemo upravljanje Gradom, poticat ćemo zapošljavanje mladih, kako bi njihovo znanje određivalo budućnost našega grada. Mladi su snaga ovog Grada – naglasio je u svom obraćanju studentima Teo Andrić.

Istaknuvši kako nije samo državna vlast dužna skrbiti o razvoju obrazovnog sustava i visoke znanosti, Andrić je naglasio kako u ovaj vrijedni proces moraju biti uključene i druge institucije društva, posebno jedinice lokalne samouprave, koje u mnogome mogu odrediti razvoj društva znanja na svom području.

– Samo najhrabrije i najpoduzetnije lokalne uprave bez oklijevanja ulažu u razvoj znanosti i obrazovanja, shvaćajući da time ulažu u vlastitu budućnost. Kad preuzmemo odgovornost upravljanja Gradom, radit ćemo na dvije važne stvari. Prva je jačanje Sveučilišta u Dubrovniku kako bi mladi Dubrovčani ostajali studirati u svom gradu, a druga je osigurati povratak svih naših studenata u Dubrovnik nakon završenog studija u drugom gradu. U našem Gradu sve je manje dječjeg smijeha, a mladi ljudi se ne vraćaju u Dubrovnik nakon studija. Provođenjem pronatalitetne populacijske politike osigurat ćemo ostanak mladih u našem Gradu, omogućiti im uvjete za stvaranje obitelji te zaustaviti negativne demografske trendove. Dubrovnik mora postati grad mladih, grad okrenut budućnosti – zaključio je Teo Andrić.

Pročitajte još

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Šuica danas na saslušanju pred Europskim parlamentom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija