Natrag
18.2.2019 19:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Vratit ćemo mlade u Grad!”

12.5.2013 @ 15:49 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Teo Andrić susreo se u subotu navečer s predstavnicima dubrovačkih studenata u Zagrebu.

Mladi Dubrovčani koji trenutno studiraju u Zagrebu upoznali su Tea Andrića s aktivnostima koje provode u sklopu svoje studentske udruge, poteškoćama s kojima se susreću tijekom svog studiranja, ali i prijedlozima za unaprjeđenje studentskog standarda.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika obećao je studentima svu potrebnu pomoć u daljnjem funkcioniranju njihove udruge te najavio aktivniju ulogu Grada Dubrovnika u poboljšanju njihovog studentskog standarda, u smislu subvencija autobusnih karata i povećanja broja stipendija.

– Uvažavam, volim i razumijem mlade, često se s njima družim, posebno ljeti na Divljoj ligi. Mladi ne priznaju granice, oni su ti koji daju novi polet našemu Gradu. Mladi su naš most suradnje i s Europom, oni su nositelji razvojnih promjena i promicatelji novih tehnologija. Kad uskoro preuzmemo upravljanje Gradom, poticat ćemo zapošljavanje mladih, kako bi njihovo znanje određivalo budućnost našega grada. Mladi su snaga ovog Grada – naglasio je u svom obraćanju studentima Teo Andrić.

Istaknuvši kako nije samo državna vlast dužna skrbiti o razvoju obrazovnog sustava i visoke znanosti, Andrić je naglasio kako u ovaj vrijedni proces moraju biti uključene i druge institucije društva, posebno jedinice lokalne samouprave, koje u mnogome mogu odrediti razvoj društva znanja na svom području.

– Samo najhrabrije i najpoduzetnije lokalne uprave bez oklijevanja ulažu u razvoj znanosti i obrazovanja, shvaćajući da time ulažu u vlastitu budućnost. Kad preuzmemo odgovornost upravljanja Gradom, radit ćemo na dvije važne stvari. Prva je jačanje Sveučilišta u Dubrovniku kako bi mladi Dubrovčani ostajali studirati u svom gradu, a druga je osigurati povratak svih naših studenata u Dubrovnik nakon završenog studija u drugom gradu. U našem Gradu sve je manje dječjeg smijeha, a mladi ljudi se ne vraćaju u Dubrovnik nakon studija. Provođenjem pronatalitetne populacijske politike osigurat ćemo ostanak mladih u našem Gradu, omogućiti im uvjete za stvaranje obitelji te zaustaviti negativne demografske trendove. Dubrovnik mora postati grad mladih, grad okrenut budućnosti – zaključio je Teo Andrić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana