Aktualno

VRATIO SE S KOSOVA Hospitaliziran u OB Dubrovnik s visokim stupnjem sumnje na ospice

VRATIO SE S KOSOVA Hospitaliziran u OB Dubrovnik s visokim stupnjem sumnje na ospice

Pacijent iz Stona hospitaliziran je od prošlog petka u Općoj bolnici Dubrovnik s visokim stupnjem sumnje na ospice, potvrdio je za DuList ravnatelje bolnice doc. dr. sc. Marijo Bekić.

– Pacijent ne zna je li cijepljen protiv ospica, a mi pretpostavljamo da nije. Riječ je o stanovniku Stona, 1984. godište, koji je porijeklom s Kosova, gdje je proveo posljednja dva i pol tjedna pa sumnjamo da se tako zarazio ospicama. Pacijent je u izolaciji i prema njemu su provedene sve epidemiološke mjere. Serološka potvrda nalaza, koji je poslan na analizu u Zagreb, trebala bi biti poznata u utorak – izjavio je Bekić.

-U tijeku je epidemiološka obrada svih osoba koje su s pacijentom bile u kontaktu. Rezultate analize nalaza pacijenta znat ćemo sutra ili najkasnije prekosutra. Pozivamo sve roditelje da provjere cjepne statuse svoje djece i ako su propustili neko cijepljenje neka se obvezno jave nadležnom školskom liječniku ili pedijatru – objavio je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist