Županija

VOZAČI, OPREZ Snijeg zabijelio Konavle i Župu

VOZAČI, OPREZ Snijeg zabijelio Konavle i Župu

Najavljivano pogoršenje vremena stiglo je i u naša područja, skupa sa snijegom i olujnim vjetrom.

U Konavoskim brdima već se bijeli te se poziva sve vozače na poseban oprez. Isto tako, preporuča se provjeriti imate li svu potrebnu zimsku opremu.

– Snijeg u Konavlima pada, pogotovo na višim područjima, u nižim predjelima je još kiša i susnježica, ali i tu se uskoro očekuje snijeg. Na višim područjima već dosta pada, a na Konavoskim brdima ima već oko pet centimetara. Zimski uvjeti su na snazi, a zimska oprema je obavezna. Ralica je krenula na područja koja su pod snijegom, a druga je spremna za Kunu Konavosku. Prognoze kažu da će dosta snijega danas napadati te da ćemo imati problema s burom, odnosno snježnom vijavicom pa ćemo apelirati na vozače koji danas ne moraju da ne kreću na put kroz ova brdska područja – istaknuo je Mario Magud, zapovjednik JVP Konavle te dodao kako za ostala područja isto tako preporuča zimsku opremu.

Snijeg pada i u brdima poviše Župe dubrovačke, kao i u nizinama gdje se trenutno ne zadržava zbog mokrog tla. Na Facebook stranici Storm Chasers-a stoji kako je velika promjena vremena u tijeku, temperature postupno padaju, a snijeg je sve niže.

Ukoliko je i vas zameo snijeg, fotografije nam šaljite na našu e-mail adresu info@dulist.hr!

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist