Natrag
22.2.2019 03:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Volontiraj, budi promjena!

18.9.2012 @ 21:58 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Hrvatska mreža volonterskih centara po drugi put organizira kampanju Hrvatska Volontira! kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Naime, pod sloganom Volontiraj, budi promjena! 21. rujna 2012. na Međunarodni dan mira, veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje javnih površina, uređenje javnih ustanova (domovi, škole, vrtići) i udruga koje skrbe o osjetljivim članovima društvima te razne druge socijalne i ekološke aktivnosti).

U kampanju su se uključili i Udruga DRVO mladih "Bonsai" koja provodi program Volonterski centar Dubrovnik, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, Udruga “Hvala što postojiš” i Grad Dubrovnik koji će zajedno sa domaćinima organizirati čišćenje i adaptaciju prostora bivšeg hotela „Vis 2“, u vremenu od 10 do 18 sati.

Pokupiti će se smeće u okolini objekta i unutar samog objekta te pripremiti zidovi u zajedničkoj glavnoj prostoriji za pituravanje. Nakon akcije svi sudionici će se podružiti uz roštilj. Akciji će se priključiti i učenici Obrtničke škole, Umjetničke škola, a možda i učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Prema riječima organizatora, tijekom kampanje 2011. godine održane su 142 volonterske akcije na području cijele Hrvatske, organizirane od strane 122 udruge i ustanove. Ukupno je sudjelovalo 2007 volontera koji su kroz različite volonterske aktivnosti doprinijeli svojim zajednicama ukupno uloživši 5862 volonterskih sati. U ovogodišnjoj kampanji očekuje se više od 1000 sudionika u više od 100 različitih volonterskih aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ove je godine dao punu podršku aktivnostima Hrvatske mreže volonterskih centara u nastojanjima da nacionalnom kampanjom „Hrvatska volontira“ potakne još više građana, udruga, institucija i tvrtki na drugačiji odnos prema općem dobru i javnom interesu koji treba biti iznad interesa pojedinca.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana