DuList IN

Volim biti elegantna

Volim biti elegantna

Ivana Delač Dolo (32), diplomirana je ekonomistica, koja govori talijanski, engleski i njemački jezik.

Godine 2003. izabrana je za Miss Universe Hrvatske. Organizatorica je modnog događanja Riječke stepenice, kao i natjecanja 'Najuspješniji tinejdžer Hrvatske i Sajma vjenčanja u Mostaru. S Ivanom smo porazgovarali o manekenstvu, hrvatskoj modnoj sceni i drugim zanimljivim temama.

Kad si se počela baviti manekenstvom i kad si prestala?

Manekenstvom sam se zapravo počela baviti nakon izbora i to mi je, uz davanje instrukcija iz Teorije odlučivanja i kvantitativnih metoda kolegama s fakulteta, zapravo bio samo hobi. Kad sam pobijedila na izboru Miss Universe Hrvatske imala sam 23 godine, što je u svakom slučaju bilo kasno za početak bavljenja manekenstvom u inozemstvu, ali sam nosila puno revija u Hrvatskoj. Pobjeda na izboru otvorila mi je mnoga vrata, putovala sam i upoznala puno ljudi. Budući da me dijelilo samo 6 ispita do diplome željela sam čim prije diplomirati i početi raditi u struci. Preselila sam se u Zagreb, nakon što sam diplomirala pri Sveučilištu u Rijeci na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Iki. Odabrala sam posao menadžera u Starwood hotelima te sam radila za Sheraton, Westin i Four Pounts. Danas radim na organizaciji raznih događanja i uživam u svom poslu.

Majka si, i imaš predivnu figuru. Kako to uspijevaš?

– Sve je stvar disciplinirane ishrane, ne pretjerujem kad je hrana u pitanju. Izbjegavam grickalice i slatkiše, a uživam u ribi, voću i povrću. Nekada sam se intenzivno bavila sportom, a od kad sam rodila Nou glavnu fizičku aktivnost mi predstavlja igra s njim, trčanje u parku i šetnje.

Glavna si organizatorica poznatih Riječkih stepenica, je li naporno organizirati tako veliki projekt?

Prve Riječke stepenice održale su se 2007. godine, a prije njih su se području Primorsko-goranske županije organizirale samo male revije neafirmiranih dizajnera iz Rijeke. Nedostajalo je jedno veliko, pravo modno događanje. Ispočetka su na Riječkim stepenicama svoje kolekcije za jesen/zimu predstavljale isključivo hrvatske modne kuće, što je ujedno i razlikovalo ovo modno događanje od ostalih u Hrvatskoj. Posljednjih godina svoju priliku su dobili i dizajneri. Riječke stepenice su i turistička atrakcija grada Rijeke te najveća modna manifestacija u regiji. Volim raditi u svojoj Rijeci i ništa mi u poslu ne predstavlja problem. Manifestaciju dođe pogledati jako puno ljudi, te su klijenti i partneri manifestacije izuzetno zadovoljni i to mi je najvažnije.

Tko ti je najbolji od naših dizajnera?

Volim Alduka, Zigmana, Matiju Vujicu, Lineu Exclusive, Vesnu Sposu. Teško mi je izdvojiti omiljenog hrvatskog dizajnera jer su svi talentirani, imaju prepoznatljiv dizajn i trude se napraviti dobre kolekcije. U ormaru imam gotovo od svakog ponešto.

A kad je riječ o stranim dizajnerima?

– Možda Lanvin, Celine. Balmain kolekcije su izvrsne. Baš ste mi postavili nezahvalno pitanje. Mučit ću se ovdje s odgovorom (smijeh).

Što voliš najviše nositi?

Volim biti elegantna, za večernji izlazak uvijek biram haljinu. U odabiru garderobe osluškujem sebe i nosim ono u čemu se dobro osjećam.

U čemu se osjećaš sexy?

– Ovisi o raspoloženju, najčešće kad obučem vrtoglavo visoke potpetice i haljinu otvorenih leđa. Ma ponekad i kad uskočim u Juicy Couture trenirku i kosu zavežem visoko u rep. Ako ste zadovoljni sobom, osjećat ćete se dobro ma što god obukli.

Nosiš li skupu odjeću?

– Volim dobru dizajnersku torbu i cipele. U ormaru imam skuplje odjeće, no nosim često i high street brandove.

Sviđaju li ti se moje kreacije?

– S obzirom da volim haljine bliska si mi sa svojim dizajnom. Slatka su mi i zvonca koja su tvoj prepoznatljiv znak :-).

Kako si provela Novu godinu?

– U planinskoj kući na snijegu sa suprugom i bliskim prijateljima. U dobrom društvu zabava je uvijek najbolja! 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist