Natrag
18.2.2019 11:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vole nas Britanci!

25.7.2012 @ 10:33 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Sve je više britanskih turista u Dubrovniku. Prema informacijama iz gradske Turističke zajednice već nekoliko godina za redom gosti iz Ujedinjenog kraljevstva najbrojniji su gosti Dubrovnika.

A da smo stalno u fokusu britanskog tržišta, svjedoče i brojni novinski napisi koji obiluju komplimentima.
Od početka ove godine u našem je gradu tako ostvareno 45 387 dolazaka gostiju iz Ujedinjenog kraljevstva ili 40 posto više.

Oni su ostvarili 226 483 noćenja, odnosno 44 posto više, što je vrlo značajno povećanje broja gostiju s ovog tradicionalnog tržišta. S britanskog otočja tjedno u Dubrovnik slijeću zrakoplovi avio kompanija British Ariways, BMIBaby, Jet2com; ThomsonFly; WizzAir, EasyJet ; Monarch, te Croatia Airlines iz gotovo svih većih gradova na otočju, što Britancima znatno olakšava putovanje na najjužniji dio hrvatske obale.

– Povećanje broja gostiju od početka godine svjedoči i o interesu za boravkom u Dubrovniku i tijekom zimskog i proljetnog razdoblja, a efekt je i promotivnih kampanja – Dubrovnik grad za sva godišnja doba na londonskim autobusima iz studenog 2011. i kampanje British Holidays City Break u veljači 2012. koje je TZ grada Dubrovnika realizirala u suradnji sa svojim britanskim partnerima i jednim dijelom financirala putem Modela udruženog oglašavanja – navode iz TZ-a.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana