Aktualno

Vole nas Britanci!

Vole nas Britanci!

Sve je više britanskih turista u Dubrovniku. Prema informacijama iz gradske Turističke zajednice već nekoliko godina za redom gosti iz Ujedinjenog kraljevstva najbrojniji su gosti Dubrovnika.

A da smo stalno u fokusu britanskog tržišta, svjedoče i brojni novinski napisi koji obiluju komplimentima.
Od početka ove godine u našem je gradu tako ostvareno 45 387 dolazaka gostiju iz Ujedinjenog kraljevstva ili 40 posto više.

Oni su ostvarili 226 483 noćenja, odnosno 44 posto više, što je vrlo značajno povećanje broja gostiju s ovog tradicionalnog tržišta. S britanskog otočja tjedno u Dubrovnik slijeću zrakoplovi avio kompanija British Ariways, BMIBaby, Jet2com; ThomsonFly; WizzAir, EasyJet ; Monarch, te Croatia Airlines iz gotovo svih većih gradova na otočju, što Britancima znatno olakšava putovanje na najjužniji dio hrvatske obale.

– Povećanje broja gostiju od početka godine svjedoči i o interesu za boravkom u Dubrovniku i tijekom zimskog i proljetnog razdoblja, a efekt je i promotivnih kampanja – Dubrovnik grad za sva godišnja doba na londonskim autobusima iz studenog 2011. i kampanje British Holidays City Break u veljači 2012. koje je TZ grada Dubrovnika realizirala u suradnji sa svojim britanskim partnerima i jednim dijelom financirala putem Modela udruženog oglašavanja – navode iz TZ-a.
 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist