Hrvatska

VOLE LIJEPU NAŠU Zabilježen porast broja francuskih gostiju od 6 posto

VOLE LIJEPU NAŠU Zabilježen porast broja francuskih gostiju od 6 posto

Francuski su turisti do sada ostvarili oko 450.000 dolazaka i 1,7 milijuna noćenja, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 6 posto u dolascima i noćenjima.

– Francuska za hrvatski turizam predstavlja tržište na kojem ostvarujemo odlične rezultate, ali i tržište koje nam nudi velike potencijale za ostvarenje daljnjeg rasta turističkog prometa u budućnosti. Dosadašnje promotivne aktivnosti osigurale su nam odličnu poziciju te je Hrvatska među Francuzima sve više prepoznata kao zemlja izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine i kvalitetne eno-gastronomije koja je popularan i tražen turistički proizvod u Francuskoj – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Odličnu poziciju Hrvatske na ovom tržištu potvrđuje i velik broj medijskih objava u najrelevantnijim francuskim medijima. Navedeno dokazuje naslovnica i velika reportaža od 48 stranica o Hrvatskoj koja je objavljena u prestižnom časopisu specijaliziranom za putovanja ‘GEO’. Riječ je o mjesečniku koji u broju za kolovoz donosi veliku reportažu o hrvatskim otocima Visu, Hvaru, Cresu, Braču, Korčuli, Mljetu, Zlarinu i Dugom otoku. Hrvatski otoci opisani su kao mjesta koja nude autentičnost destinacija s očuvanom prirodom, što je vrlo tražen trend među francuskim ljubiteljima putovanja. Naklada ovog časopisa iznosi više od 250.000 primjeraka, a procjenjuje se da ga prati oko pet milijuna čitatelja.

– U francuskim medijima posljednjih su tjedana objavljeni brojni zanimljivi i atraktivni članci koji u fokus stavljaju gotovo sve hrvatske regije. Posebice nas veseli zaokret francuskih medija i pažnja koju iskazuju prema dijelovima Hrvatske koji dosad nisu bili u fokusu, poput Istre. Tako je nedavno u središnjem informativnom dnevniku Rovinj preporučen kao idealna odmorišna destinacija – izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Parizu Danijela Mihalić Đurica.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist