Grad

VODOVOD ULOŽIO POLA MILIJUNA KUNA Dračevo selo dobilo novu mjesnu mrežu i uvjete života 21. stoljeća

Vodovod Dubrovnik dovršio je projekt izgradnje mjesne mreže u Dračevom selu.

U sklopu ove investicije izgrađeno je novih 580 metara cjevovoda, a radovi su sveukupno trajali tri mjeseca, ističu iz Vodovoda.

– Problem opskrbe Dračevog sela pitkom vodom trajao je desetljećima. Iako su tamošnji stanovnici imali pitku vodu, u biti nije postojala mjesna mreža već su se kućanstva opskrbljivala putem zasebnih privatnih instalacija koje su dovodile vodu od šahta s vodomjerima na početku naselja do njihovih kuća. Zbog neodgovarajuće kvalitete i načina ugradnje, kao i velike duljine te starosti tih cijevi, često je dolazilo njihovog pucanja. Stoga smo odlučili pokrenuti ovu investiciju i izgraditi modernu mjesnu mrežu i osigurati stanovnicima uvjete života primjerene 21. stoljeću – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako je ova investicija zapravo dugoročno rješenje za tamošnju opskrbu pitkom vodom.

Ovu, oko 490 tisuća kuna vrijednu investiciju, Vodovod je izveo vlastitim sredstvima, a u skoroj budućnosti pokrenut će se i projekt izgradnje mreže odvodnje otpadnih voda ovog područja, koji će se financirati novcem iz EU fondova putem projekta Aglomeracije Dubrovnik.

Pročitajte još

RADOVI DO KRAJA TRAVNJA Dio rasvjete uz rivu u Zatonu van funkcije

Dulist

ZAPOČELA REKONSTRUKCIJA U Orašcu će zasjati 10 ‘stupova’ s LED svjetiljkama

Dulist

Grad Dubrovnik objavio javne pozive za sufinanciranje sportskih priredbi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija