Natrag
23.4.2019 08:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

VODOVOD ‘Taložnice će omogućiti efikasniji rad kanalizacijskog sustava’

9.3.2018 @ 21:02 Dulist Aktualno
7;7

Podijelite:

Vodovod Dubrovnik pokrenuo je gradnju dvaju taložnica na Pilama, čime će se, ističu, značajno poboljšati učinkovitost tamošnjeg dijela kanalizacijskog sustava.

-Pomoću njih spriječit će se ulazak pijeska i ostalih krupnijih nečistoća iz otpadnih voda u crpnu stanicu Pile, a što je bio uzrok čestih kvarova na tom postrojenju nakon obilnijih kiša. Cjelokupna investicija vrijedna je ukupno oko 450 tisuća kuna – ističu iz Vodovoda.

Taložnice su podzemne građevine spojene na kanalizacijsku mrežu, a svrha im je smanjenje količine krupnih otpadnih tvari koje dotječu prema crpnoj stanici te uređaju za pročišćavanje otpadnih voda. Ujedno su opremljene i uronjenim pregradama koje služe za zaustavljanje plivajućih tvari, posebice ulja i masnoća.

Kako u KCS Pile opadne vode dolaze iz dva pravca, iz smjera Boninova i Ploča, jedna taložnica gradi se na Brsaljama, dok će druga biti ispod parkinga za taksi vozila kod tvrđave Minčeta. Uz ove radove Vodovod Dubrovnik uskoro će provesti i zamjenu postojeće crpke u toj stanici, gdje će se ugraditi modernija crpka bazirana na novoj tehnologiji, a kojom će se smanjiti začepljenje papirnatim otpadom koji je bio drugi najveći uzročnik kvarova – istaknuli su iz Vodovoda, dodavši kako se ovim investicijama nastavlja rad na izgradnji efikasnijeg sustava odvodnje otpadnih voda u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana