Natrag
17.2.2019 04:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

VODOVOD SRĐEVCIMA “Palata je u ispravnom stanju, ne uvlačite nas u politiku”

14.1.2016 @ 12:58 Dulist Grad

Podijelite:

Crpna stanica Palata u ispravnom je stanju i zadovoljava sve kriterije za siguran i ispravan rad – ističu iz gradskog poduzeća Vodovod Dubrovnik, kao odgovor na poziv KLGB Srđ je Grad na sastanak s mještanima Malog i Velikog Zatona u vezi sanacije crpne stanice.

U priopćenju nadalje stoji:

“-Najprije radi transparentnosti želimo obavijestiti javnost kako smo dobili poziv za sudjelovanje na skupu kojeg organizira stranka/nezavisna lista Srđ je grad. Kako stručne službe Vodovoda Dubrovnik rade iznimno ozbiljan posao te ga nastoje maksimalno profesionalno odraditi i ne mislimo se baviti prikupljanjem političkih bodova, smatramo neprimjerenim da Vodovod sudjeluje na stranačkim skupovima i tako se uvlači u političku kampanju. Stoga se tom pozivu nećemo odazvati, ali ćemo umjesto toga pružiti javnosti sve tražene informacije.

Nadalje, što se tiče zahtjeva KLGB Srđ je Grad ‘za obavještavanjem mještana o razini onečišćenja i terminskom planu i eventualnim problemima u realizaciji ovog projekta’, slobodni smo izvijestiti da se voda s tog izvorišta kontrolira od strane Zavoda za javno zdravstvo i kako je u skladu sa Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju, a o čemu na dnevnoj bazi putem medija obavještavamo javnost.

Uz to Vodovod Dubrovnik angažirao je Prehrambeno-biološki fakultet za izradu stručnog mišljenja o kvaliteti vode za piće s izvorišta Palata te smo u stalnom kontaktu sa nadležnim predstavnicima Hrvatskih voda i Ministarstvom zdravlja. Kao i do sada, sve žitelje vodoopskrbnog područja iz zahvata izvorišta Palata, kao i sa svih ostalih izvorišta, Vodovod će pravovremeno izvijestiti o svim događajima koji utječu na kvalitetu i ispravnost vode.

Osim toga, kao što smo već više puta obavještavali javnost, u tijeku su završni radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Orašcu te spoja sustava odvodnje Velikog i Malog Zatona. Trenutno se izvode radovi na osiguranju elektroenergetskih priključaka i vrše se pripreme za početak probnog rada UPOV Orašac.

Vodovod Dubrovnik nastavlja provedbu mjera, postupaka i radnji kroz svoje razvojne planove, putem EU projekata i kroz Hrvatske vode za daljnji razvoj sustava odvodnje i vodoopskrbe u prostoru od Štikovice do Zatona i Orašca, a o tim aktivnostima smo također obavještavali javnost u više navrata te ćemo to činiti i ubuduće. Ujedno će Vodovod pismenim putem obavijestiti građane koji se opskrbljuju vodom s izvorišta Palata o svim aktivnostima na tom vodoopskrbnom području.

Svi zainteresirani građani informacije, kao i do sada, mogu potražiti direktno putem e-maila: info@vodovod-dubrovnik.hr, na broj telefona 414-004 ili osobno u uredima Vodovoda, a naši djelatnici rado će odgovoriti na sve moguće upite.”

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana