Aktualno

Vodovod rekonstruira mrežu u Slanome

Vodovod rekonstruira mrežu u Slanome

Na potezu od hotela Admiral, preko rive sve do iza crkve sv. Jerolima, dakle u dužini od otprilike 350 metara, mijenjamo postojeće dotrajale cijevi. Stare azbestno-cementne cijevi na kojima su se u posljednje vrijeme počeli javljati kvarovi mijenjaju se novim PEHD cijevima koje će doprinijeti dugoročnoj stabilnosti sustava vodoopskrbe u Slanome – istaknuo je ovog ponedjeljka predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Radovi se odvijaju u partnerstvu s Općinom Dubrovačko primorje, koja u sklopu ove investicije izvodi radove na postavljanju gravitacijskih i tlačnih kolektora fekalne odvodnje.

– Moram istaknuti kako na cijelom području kojim upravlja Vodovod Dubrovnik imamo izvrsnu suradnju s lokalnom zajednicom. Rezultat toga su i ovi zajednički radovi u Slanome u sklopu kojih ćemo mi riješiti pitanje vodoopskrbe na tom kritičnom području, a Općina postaviti sustav odvodnje – dodao je Matušić te naglasio kako je riječ o zahtjevnim radovima budući se radi praktično uz more, pa se često događaju prodori mora u same rovove, ali i da bez obzira na to očekuje kako će se investicija uspješno dovršiti na vrijeme.
Rok za dovršetak radova je 60 dana.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist